ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Zsidógyűlölet miatt marad el az érettségi bankett

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Először az egyetemek, most az iskolák. A palesztinbarát tüntetésektől tartva a berlini gimnázium most lemondta az érettségi ünnepséget.
Hirdetés
Ad image

Az iskola vezetősége azt állítja, hogy megbízható forrásból értesült arról, „hogy a 2024. július 5-re tervezett bankettel összekötött ballagási ünnepségen az idei végzős osztály nagy része ellentéteket kiélező politikai tüntetéseket tervez”.

A végzősöknek és szüleiknek címzett levél szerint a diákoknak a titkárságon kell átvenniük a bizonyítványukat. Az évtizedek óta megszokott ünnepélyes bankettel összekötött bizonyítványosztás így elmarad az idei végzős évfolyam számára.

120-ból 50 diák ugyanis egy WhatsApp-csoportban úgy döntött, hogy a bizonyítványosztást palesztinbarát tüntetésre használják fel, és palesztin sálakat viselnek majd – írta az egyik érettségiző rokona. „Így sem az esetleges zavargások nem zárhatók ki, sem a rendezvény biztonsága nem garantálható” – írja az iskola vezetősége.

Az iskola elutasította a szülők azon javaslatát, hogy saját zsebből fizessék a biztonsági őröket az ünnepségre. Az iskola az ilyen incidensek miatt már korábban is betiltotta a tipikus érettségi témahetet – írja a Bild.

„Mindent, amit megpróbáltunk tenni az ünnepség megmentése érdekében, az iskola vezetősége elutasított” – mondta egy anyuka. A diákok ezért az osztálytársaiktól és tanáraiktól sem tudnak elbúcsúzni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés