ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

100 ezer dühös méh támadt Boros Tiborra a magas darukosárban

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A Belváros szívébe, az egyik bérház harmadik emeleti homlokzatára költözött egy 100 ezer egyedből álló, elszabadult méhraj.
Hirdetés
Ad image

100 ezer, gyilkos indulattal teli méhecske támadt Boros Tibor méhbefogóra Budapesten, a VI. kerületi Bajza utca egyik bérházán, 10 méter magasban. A harmadik emeleti homlokzaton tanyát verő, óriási méhrajt az út szemközti oldalán lévő ház lakói vették észre. Rögtön riasztották a rendőrséget és a méhbefogó Boros Tibort. A szakembert egy daru emelte a 10 méter magasban lévő harmadik emeletig, ahol a csípős rovarok nyüzsögtek.

„Iszonyú vadak voltak az állatok, még a hálós sapka alá is berepültek és összevissza martak, de végül sikerült befognom őket” – mesélte a Blikknek. Hiába volt rajta hálós fejvédő, mentés közben öt csípés érte, az egyik a szemén. Panaszkodott is rá, hogy fáj neki. De hozzászokott, hisz mint mondta, volt olyan, hogy egy munka végén 120 szúrás érte.

Boros Tibor úgy véli, a méhek egy hónap alatt építhették a fészküket, ami meglepően szokatlan a hangos, zajos belvárosi környezetben. Hogy miért voltak életveszélyben az arra elhaladó emberek? Mert ha a mézzel teli lép leszakad a falról, a zavarodott, haragos méhek azonnal támadásba lendülnek, és ellenségként bánnak mindennel, ami mozog. „A lépeket szakszerűen leszedtem, amiben 30-40 kiló méz is volt. Belerakom a gyékény befogókasba a méhekkel együtt, otthon pedig kapnak egy kaptárat, és élhetnek szépen tovább” – tette hozzá a szakember.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés