ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

100 kilométeres szélviharral érkezett az árvizet hozó felhőszakadás

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Keddig szakadni fog az árvizeket hozó eső, és ha ez nem lenne elég, brutális erejű, több mint 100 kilométeres, szélviharral párosul.
Hirdetés
Ad image

Négy napig tartó árvizet okozó esővel, több mint 100 kilométeres szélviharral érkezett meg nyugatról a hidegfront. A felettünk kialakuló ciklonhoz a kiadós csapadék mellett többfelé erősen viharos szél is  társul. Amit tovább fokoz az úgynevezett lejtővihar jelenség. Kiadós csapadék várható kedd hajnalig, áradni fog a Duna, a Lajta és a Rába is – adta hírül a HungaroMet. Magyarországtól kissé nyugatabbra egy hidegfront húzódik. Olaszország északi részei fölött már épül az a mediterrán ciklon, amely a hét végén és a jövő hét elején a Kárpát-medence felett örvénylik. Ennek hatására hétfő estig összességében jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás Magyarországon.

A HungaroMet szerint péntektől vasárnapig várhatóan az Alpok lábánál, az északnyugati országrészben, illetve a Dunántúli-középhegység lábánál is többször alakul ki lejtővihar. Ami különösen a Balaton felett eredményezhet 100 kilométeres sebességet meghaladó széllökéseket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés