ACNEWS

3 perc – ennyi ideig ölelheted a szerettedet

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Világszerte nagy port kavart egy reptéren megjelent új tábla, ami három percre korlátozza az utasok ölelését. Ha nem elég, mehet a parkolóba.
Hirdetés
Ad image

A legtöbben ismerjük az Igazából szerelem nyitó jelenetét. Ahol a reptéren találkoznak a rég nem látott barátok, szerelmespárok olvadnak egymás karjaiba, vagy csak családtagok örülnek egymásnak. A repterek érzelmes helyek, ahol az öröm és a szomorúság keveredik folyamatosan. Örülünk a rég nem látott szerettünknek, vagy éppen szomorúak vagyunk, mert ismét búcsút intünk nekik. Nem meglepő tehát, hogy a le és felszállásnál is ölelkező emberek csoportjain kell átverekednie magát az egyszerű embernek, ha el akar jutni A pontból B-be. Ebből lett elege az új-zélandi Dunedin repülőtérnek.

Kihelyeztek ugyanis egy táblát, amiben 3 percre korlátozzák a látogatók ölelési idejét. „Maximális ölelési idő: három perc. A könnyesebb búcsúhoz kérjük használja a parkolóházat” – idézi a táblán látható szöveget a Blick. Daniel De Bono, a reptér vezetője döntésüket azzal indokolta, hogy egy tanulmány szerint mindössze 20 másodperc kell ahhoz, hogy a „szeretethormon” azaz az oxitocin felszabaduljon egy ölelés során.

„Kíváncsi vagyok, mi történt, ami miatt ez az intézkedés szükségessé vált” – írta egy felhasználó az X-en. „Az emberiség butasága messzebbre megy, mint gondolnád. Minden család mögé beállítanak egy rendőrt stopperrel?” – teszi fel a kérdést egy másik felhasználó jogosan. Azonban a vádakra De Bono csak ennyit mondott: „Ha gyengédebb, hosszabb ölelésre vágysz menj a parkolóba. Ott tágasabb a tér. A vendégek ráadásul 15 percet ingyenesen tartózkodhatnak ott.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés