ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Itt a vége: Kozák Danuta kimaradt az olimpiai csapatból

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
A botrányhőssé vált, hatszoros olimpiai bajnok legfeljebb turistaként mehet Párizsba, a magyar csapat tagjaként biztosan nem.
Hirdetés
Ad image

Eldőlt, hogy a botrányhőssé vált Kozák Danuta nem tagja a négyes női kajak-kenu csapatnak, így nem utazhat a párizsi olimpiára. Nagy pofon ez a hatszoros olimpiai bajnok Danutának és edző férjének. Mint ismert, pár hete a Facebook oldalra írt levelével óriási botrányt okozott. A szövetségi kapitány döntésével csúfos véget ért a magát a világ legjobb vezérevezősének kikiáltó, 37 éves Kozák Danuta sportolói karrierje.

Mint az AcNews megírta, Kozák alkoholistának állította be a női kajak négyes mesteredzőjét, Csipes Ferencet. Akit emiatt a szövetség előbb felfüggesztett, majd a vizsgálat után megszüntette az ellene indult fegyelmi eljárást. A hetedik olimpiájára készülő Kozák abban a négyes csapatban indult volna, amelyikben az általa pocskondiázott edzője, Csipes Ferenc lánya is lapátol. Miután Danuta teljesítménye nem volt elég ahhoz, hogy a csapatba kerüljön, a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a 6-szoros olimpiai bajnok itthon marad.

Egyelőre nincs eldöntve, hogy a négyesben Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra mellé ki ül majd. A vezérevezős posztra Danutánál két fiatalabb és gyorsabb jelölt is van. Így Pupp Noémi és Lucz Anna személye között dől el a végleges összeállítás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés