ACNEWS

Bálnakatasztrófa Skóciában

Forrás: YouTube
Forrás: YouTube
Skócia egyik legszebb strandján tucatjával fekszenek a bálnák. Mindössze néhány van még életben.
Hirdetés
Ad image

A hétvégén több globicephala, polgári nevén pilóta bálna rekedt a skóciai Sanday szigetén. A többtonnás tengeri lények közül mostanra már csak alig 12 van életben. A mentőcsapatok versenyt futnak az idővel mindeközben, hogy megmentsék a megmaradt állatokat.

A bálnák valószínűleg egy ideje már a parton feküdhetnek, azonban csak a napokban fedezték fel őket. Mindössze 500-an élnek az északi-tengeri szigeten, így kezdetben alig pár bálnamentő tudott kimenni a partra. Emma Neave-Webb, a British Divers Marine Life Rescue szervezet egy tagja elmondta, hogy a csapatok először felmérték az életben lévő állatok egészségi állapotát Ezután a dagály közeledtével elsősegélyben részesítették őket.

„Mindenhol bálnák vannak. Hosszú sorban fekszenek, némelyikük még életben van.” – mondta Emma. A bálnák között egyaránt vannak a Bild elmondása szerint hímek, nőstények és borjak is. A mentéseket már megkezdték és a skót szárazföldről is érkeztek szakértők segíteni. Azonban a túlélési esélyük így is rendkívül kicsi. „Nyilvánvalóan mindent megteszünk, de egy ideje már itt vannak. Reálisnak kell lennünk.” – mondta Emma. Az, hogyan kerültek a bálnák a partra továbbra is tisztázatlan. A szakértők gyanúja szerint egy bálna bajba kerülhetett és a társai segíteni próbáltak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés