ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Beszakadt ma az üzemanyag ára, és nincs vége a zuhanásnak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Erre számítani lehetett, a szakmát nem éri váratlanul, hogy csütörtökön jelentős mértékben csökken az üzemanyag ára.
Hirdetés
Ad image

Beszakadt csütörtökön az üzemanyag ára, mától jelentősen kevesebbet kell fizetni a benzinért és a gázolajért is a hazai kutakon. A holtankoljak.hu szerint a benzin literjének nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal, míg a gázolajért bruttó 6 forinttal fizetnek kevesebbet a kutasok.

Az, hogy mindez a kiskereskedelmi árakat milyen mértékben módosul, az kutanként változhat. Tegnap az átlagárak még így néztek ki: 95-ös benzin literéért 612, a gázolaj literéért pedig 613 forintot kellett fizetni. Hogy mától melyik kút milyen mértékben érvényesíti a nagykereskedelmi árakat, az csak rajtuk múlik.

Jó hír, hogy a hírek szerint további árzuhanás várható – írta az economx.hu. A múlt pénteken a gázolaj mediterrán jegyzésára 717 dollár volt tonnánként, azóta tovább süllyedt az ár, szerda délelőtt már csak 698 dolláron zajlott a kereskedés, ez több mint egy éves mélypont. További jó hír az autósok számára, hogy a hazai nagykereskedelmi árakat a dollár árfolyam-változása is lefelé mozdíthatja. Tehát a két fő faktor most együttesen a további áresés irányába mutat. Ugyanis jelenleg egy dollár 353 forint, utoljára február elején volt ilyen erős a hazai deviza. Augusztus elején még 367 volt a dollár-forint keresztárfolyam, vagyis három hét alatt 3,8 százalékkal erősödött a magyar fizetőeszköz. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés