ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Bójákat vonszoló, zavart bálnát mentettek meg a kikötőben – videó

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Hajón kiránduló turisták vették észre a Sydney kikötőjébe tévedt fiatal cetet, ami a rágabalyodott köteleken bójákat húzott maga után.
Hirdetés
Ad image

Sydneyben egy szerencsétlen, megzavarodott bálna hiába próbált szabadulni az uszonyába akadt kötelektől, képtelen volt rá. Vélhetően annyira megriadt, hogy Sydney kikötőjébe tévedt, ahol egy hajón kiránduló turistacsoport felfigyelt rá. A hajó kapitánya riasztotta a hatóságot és a mentőcsapatot. Ezután pedig olyan kalandban volt része a turistáknak, amit egyetlen fizetett programban sem tudtak garantálni. Testközelből figyelhették a bálna megmentését.

Sydney kikötőjében reggel fél hét volt, amikor a mentőcsapat először megpróbált közel menni a 15 méter hosszú, fiatal felnőtt bálnához. Öt órán át, egészen 11:15-ig küzdöttek a bálna  kiszabadításán – írta a Guardian. Az állat testére kötelek csavarodtak rá, több bóját is húzott maga után.

Többször próbálkoztak elérni az állatot, le kellett lassítaniuk egy biztonságos sebességre, hogy közel tudjanak kerülni hozzá. Végül az Telex szerint egy speciális vágóeszközzel ki tudták szabadítani. A sikeres mentőakció után a cet a nyílt óceán felé úszva elhagyta a kikötő területét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés