ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Otthonos atombunker eladó: csak egy buktatója van

Forrás: SDL Property Auctions
Forrás: SDL Property Auctions
Eladó egy leszerelt hidegháborús atombunker. Mindössze egy apróság hiányzik a teljes földalatti kényelemhez.
Hirdetés
Ad image

Eladósorba került egy hidegháborús atombunker. A búvóhely alapvetően minden földi jóval fel van szerelve, mindössze egy apróság hiányzik belőle, ami kicsit talán gátolni fogja a leendő tulajdonos kényelmét egy esetleges nukleáris holokauszt során. Az építményből ugyanis kimaradt a mosdó. Van azonban egy szép festmény egy atomrobbanásról, bársonyfüggönyök a hálóban, valamint fatüzelésű kályha is. A derbyshire-i Buxton melletti Wormhillben található hely szeptember 26-án kerül árverésre, az irányár 15 000 és 20 000 font (7-9 millió forint) között lesz.

Forrás: SDL Property Auctions

A menedéket még az 1950-es években építtette a Royal Observer Corps (ROC), hogy az alkalmazottjai ide tudjanak elbújni egy esetleges támadás során. Végül 1991-ben az épületet kivonták a forgalomból. A bunker egyébként egyike annak az 1500, hasonló építménynek, amit a hidegháború alatt készítettek el. Nagy-Britannia többek között ezekkel akarta növelni a védelmi rendszerét miközben a lakosság egyre jobban félt egy esetleges atomháborútól.

Forrás: SDL Property Auctions

A 6 méter mélyen lévő kuckóba egy létrán lehet lejutni, ahol egy hangulatos szobába érkeznek meg az elbújni akarók. A kor ízlésének megfelelően krémszínű báránybőr szőnyegek, bársonyfüggönyök és egy franciaágy várja az embereket. A falat pedig a már említett atomrobbanás díszíti. A felszereléshez tartozik egy kempingezésre használt gáztűzhely, egy elektromos fűtőtest és rengeteg tárolóhely is. Ami már most fel van töltve konzervekkel, és egy túlélő könyvet is találunk. A világításról pedig egy akkumulátor gondoskodik. Az egyetlen megoldatlan kérdés a mosdó. „Ezeknek a megfigyelőállásoknak volt egy kémiai WC-jük a feljárati létra mögött. Úgy tűnik, ennek már nincs.” – idézte az egyik reddites hozzászólót a Mirror. „Nem, köszönöm. Inkább meghalnék a robbanásban.” – fűzte hozzá valaki más.

A bunkerről több képet itt lehet megnézni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés