ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Megőrülnek a kövér bébi-pingvinért – imádja az internet népe

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A mindössze kilenc hónapos Pesto bébi pingvin már sokkal nagyobb és nehezebb, mint felnőtt társai. Mindig éhes…
Hirdetés
Ad image

Az ausztráliai Sea Life Melbourne Aquariumból származó Pesto meghódítja az internetet. A róla szóló vieókat már összesen 1,9 milliárdszor nézték meg világszerte.

„Nagy étvágya van, naponta 25 halat eszik meg. Csak az elmúlt hetekben összesen 24 kilót evett meg. Hivatalosan is ő a legnagyobb fióka, akit valaha is láttunk itt” – mondta az akvárium egy dolgozója.

Szülei, Hudson és Tango egyenként körülbelül 11 kilogrammot nyomnak – ez csak fele Pesto súlyának. A kolónián belül az óriáspingvin tehát meglehetősen kilóg a sorból. Az állatorvosok szerint azonban egészséges, és az általa elfogyasztott táplálék mennyisége sem ad okot aggodalomra. A látogatók száma is emelkedik: Igazi közönségkedvenc.

Súlyát egyébként a szüleitől örökölte volna: Pesto biológiai apja, Blake (a pingvinek kolóniákban nevelik egymás fiókáit) egykor a legnagyobb és legidősebb pingvin volt az állatkertben, és az állatgondozók feltételezik, hogy a kicsi hamarosan fogyókúra nélkül is lead néhány kilót.

Hamarosan el fogja veszíteni a szürke bébipelyhet is, és megkapja a jellegzetes fekete-fehér tollazatot, addig pedig Pesto valószínűleg továbbra is gyönyörködteti rajongóit az Instagramon és hasonlókon.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés