ACNEWS

2024. September 24.   |   Gellért, Mercédesz napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Orosz védelmi tárca: Páncélosok indultak vissza a helyőrségükbe vasúton

Egy, az orosz nyugati katonai körzet páncélosait és egyéb páncélozott járműveit, valamint személyi állományát szállító vasúti szerelvény indult el a tankhadsereg állandó állomáshelyére - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

Hirdetés
Ad image

Egy, az orosz nyugati katonai körzet páncélosait és egyéb páncélozott járműveit, valamint személyi állományát szállító vasúti szerelvény indult el a tankhadsereg állandó állomáshelyére – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A moszkvai katonai tárca szerint a páncélosokat előre tervezett hadgyakorlaton való részvétel után vagonírozták be. A szűkszavú közlemény azon kívül, hogy a haditechnika mintegy ezer kilométert fog utazni, más részletet nem közöl. Azt sem, hogy honnan hová tart a szerelvény.

A minisztérium a haditechnika szállításáról sötét napszakban, behavazott terepen készített videofelvételeket is közzétett. A tárca korábban arról adott ki tájékoztatást, hogy a nyugati és a déli katonai körzet alegységei a gyakorlatozást befejezve megkezdték a visszatérést állandó bázisukra, egyebek között a Krímből is.

A NATO korábban közölte, hogy nem észleli a feszültség csökkenését az orosz-ukrán határon. A Kreml szóvivője erre azzal vádolta a szövetséget, hogy gondjai vannak a helyzetértékeléssel. Az orosz vezetés többször hangsúlyozta, hogy nincsenek agresszív szándékai Ukrajnával kapcsolatban.

Az Interfax hírügynökség hivatalos adatokra hivatkozva közölte, hogy az első tankhadsereg csapatai Moszkva, Ivanovo, Szmolenszk és Nyizsnyij Novgorod megyében állomásoznak. A hadsereg főhadiszállása a Moszkva megyei Bakovkában található.

Szergej Sojgu védelmi miniszter hétfőn azt jelentette Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy az orosz haderő több gyakorlatot folytat, amelyek közül egyesek véget értek, mások pedig a befejezéshez közelednek.

Az orosz déli katonai körzet parancsnoksága csütörtökön bejelentette, hogy a Kaszpi Flotta mintegy 20 hajója futott ki gyakorlatra a mahacskalai hadikikötőből. Korábbi bejelentés szerint január és február folyamán az orosz haditengerészet 140 hadihajója vesz részt a légierővel koordinált manővereken különböző tengereken. A gyakorlatokba emellett több mint 60 légi járművet, ezer egységnyi katonai technikát és mintegy 10 ezer katonát is bevonnak. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés