ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A fél világ gyűlöli Verstappent, mert ellopta Norris versenyét

Verstappen / Fotó: shutterstock
Verstappen / Fotó: shutterstock
A holland világbajnok nem kér bocsánatot, nem ismeri el, hogy hibázott, amikor harmadszor ráhúzta az őt előző angolra a kormányt.
Hirdetés
Ad image

Hiába gyűlöli a világ az Osztrák Nagydíj óta Verstappent, még mindig nem kért bocsánatot Norristól az ellopott versenye miatt. És nem ismeri el, hogy hibázott az ütközés során. Pedig a versenybírók egyértelműen a holland világbajnokot,  vagyis őt hozták ki vétkesnek a balesetben, 10 másodperces időbüntetést kapott és két büntetőpontot. Verstappen gőgös és elutasító viselkedése miatt háborog most az autósport világa. A szakemberek és a szurkolók felemlegetik a holland agresszív, mindenkin átgázoló, mások testi épségét nem kímélő versenymorálját. Okkal hozzák fel Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettellel és Charles Leclerc-kel  történt brutális ütközéseit. Ezek kapcsán sem ismerte el a felelősségét, annak ellenére, hogy a versenybírók megállapították azt.

Mint az AcNews megírta, a vasárnapi Osztrák Nagydíjon úgy tűnt, a holland versenyző megnyeri a futamot. Azonban elfogyott az előnye a McLaren pilótája, Lando Norris-szal szemben. Norris háromszor próbálta őt megelőzni, Verstappen mindannyiszor ráhúzta a kormányt. Holott a szabályok értelmében ez tilos, csak egyszer mozdulhat el az elöl lévő autó. Norris harmadik próbálkozása balesettel végződött. Aki látta, annak Dugovics Titusz történelmi hős jutott eszébe. Aki a török ostrom idején magával rántotta a janicsárt, mondván: akkor velem jössz te is.

Csakhogy, amit Verstappen művelt, az nem hőstett, és semmi köze a sportszerű versenyzéshez. Norris kiesett a versenyből, az eset után azt mondta: várja Verstappen bocsánatkérését. Ő azonban soha nem ismeri el a hibáját. Most sem tette. Ezzel elérte a Forma-1 szurkolóinak, a versenytársak megvetését.  A holland világbajnok most magára maradt, még a csapata, a Red Bull sem állt ki mellette.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés