ACNEWS

A halálba menekült a szégyen elől a jenői polgármester

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton
Hiába választotta a halált és írt búcsúlevelet Kerekes Ildikó, Jenő polgármestere, élve találtak rá egy szegedi hotelben.
Hirdetés
Ad image

Hiába írt búcsúlevelet és menekült volna a halálba a szégyen elől Kerekes Ildikó, Jenő falu polgármestere, élve találtak rá egy szegedi hotelben. A nő azt nem tudta elviselni, hogy pénzügyi szabálytalanságok miatt indult ellene nyomozás. Állítólag annyira rosszul lett, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Mint azt az Index írta, hiányos ruhában, közszereplőhöz nem méltó módon találtak rá.

A Székesfehérvár melletti, 1200 lelket számláló faluban sokan gyanakodtak rá, hogy a polgármester asszony pénzügyi csalás miatt kerül bajba. De hogy emiatt búcsúlevelet ír, hogy öngyilkos legyen, azt nem gondolta senki. Jelenleg a székesfehérvári Szent György Kórházban ápolják Jenő polgármesterét, aki néhány napja nyomtalanul eltűnt. Úgy tűnik, csütörtökön nélküle tartja k az új képviselő testület első ülését. Ugyanis nem valószínű, hogy az állapota miatt a polgármester asszony ott tud lenni.

„Azt tudtuk, hogy Ildi ellen vizsgálat indult, mert megbuherált valamit a pénzekkel. De fogalmunk sem volt róla, hogy ekkora baj, hogy az öngyilkosságot kíséreljen meg – fakadt ki az AcNews-nak egy neve elhallgatását kérő helyi asszony. – Remélem, hogy felépül és visszatér közénk, hogy tisztázza magát.”

„Tisztában voltunk ezzel a dologgal, hogy Ildi a gazdálkodás miatt bajba került. Inkább ne is jöjjön vissza, mert csak lejáratja ezt a kis falut. Rá nem nagyon lehetett számítani. Azóta csúszik le Jenő, mióta ő a polgármester – tette hozzá egy volt polgárőr. – Közhasznú munkások sincsenek, pedig lett volna rá pénz, meg feladat is. De megszűnt a polgárőrség is, ahogy a falusi focicsapat is. Emiatt haragszunk rá, mert jó focicsapat volt. Saját pénzből kifestettük az öltözőket, a meccsek előtt  lenyírtam a pályán a füvet.”

Tény, hogy a júniusban újraválasztott polgármesterrel szemben egy uniós pályázat miatt indult nyomozás. Amelyben pénzügyi szabálytalanságokat vizsgálnak. Kerekes korábban egy másik önkormányzat pénzügyi vezetője volt, ahol uniós forrásokat kezelt, és egy vállalkozó feljelentése alapján indult a vizsgálat. Amennyiben Kerekes úgy dönt, hogy lemond, új polgármester-választást kell tartani Jenő településén. A faluban már most sokan találgatnak a történtekről, és arról, mi lesz a következő lépés. A képviselő-testület alakuló ülésének sorsa is bizonytalan, és egy „B tervre” is szükség lehet arra az esetre, ha a polgármester nem tud részt venni a testületi munkában.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés