ACNEWS

A halottlátó szerint ezért lehet veszélyes ez a két emléknap

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Az elhunyt lelkek az időn és a téren kívül vannak, így nem igazán számít nekik a mindenszentek, vagy a halottak napja. Egyedül az élőknek fontos ma emlékezni.
Hirdetés
Ad image

A mindenszentek, az üdvözült lelkek emléknapja, nem tévesztendő össze a halottak napjával, melyet november 2-án az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben szenvedő hívekért tartanak.

Így vagy úgy, de az emberek többsége ezen a két napon látogat ki a temetőbe elhunyt szeretteihez, virággal és mécsesekkel borítva emlékhelyüket. Ilyenkor gondolkoznak el a még hátralevő életünkön, és keserédes nosztalgiával adóznak azok emlékére, akik már nem lehetnek itt velük.

De vajon mi történik ilyenkor a szellemvilágban? Kiss Kató halottlátó elmondta az AcNewsnak mit érdemes tudni ezen a napon.

„A halottak napja, és a mindenszentek azért számít fontosabbnak, mert ilyenkor az élő emberek még intenzívebben emlékeznek az eltávozott szeretteikre. A temetők ilyenkor megtelnek élettel. A halottaink viszont nem ott vannak, ott csak a test pihen. Ezeken a helyeken, csak az emlékezésnek van helye. A temető csak egy emlékkert, a lelkek máshol vannak” – mondta lapunknak a halottlátó.

„A lélek mindehol ott van. Szabadon mozog bárhol. Főleg azért, mert számukra már nincsen tér, és idő odaát. A szellemvilágban csupán azért lehet fontosabb ez a nap, mert az élők sokszor szándékosan nyitnak meg olyan kapukat a túlvilágra, ami nem ajánlatos. Sokszor rossz dolgokat is elszabadítanak azok, akik nem értenek a szeánszokhoz. Az eltávozott lelkeknek nem számít az, hogy mikor van halottak napja” – árulta el Kiss Kató, aki arra is kitért, hogy halottlátóként, miként éli meg ezt a két napot.

 „Nálam ez semmiben sem másabb, mint a többi nap. Régen többen kerestek meg, hogy szeretnének beszélni az elhunyt szeretteikkel, de mostanában már ez sem jellemző.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés