ACNEWS

Agyonütötte az apát a pálmafa – mégis a gyerekeinek kell fizetni

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A gyászoló rokonság nem nyugodott bele a tragédiába. Az önkormányzat azonban nem vállalja a felelősséget, a gyerekeknek kell fizetnie.  
Hirdetés
Ad image

11 évvel ezelőtt egy szeles júniusi napon az 58 éves Claudio Anastasi úgy döntött, lemegy a tengerpartra. Szerencsétlenségére. A viharos szél ugyanis leszakította az egyik pálma korható ágát, ami pont a férfi fejét találta el. Azonnal szörnyethalt. A gyászoló rokonság nem nyugodott bele a tragédiába. Állításuk szerint az olasz Catania tartományban található Aci Castello önkormányzatának kellett volna gondoskodnia a pálma metszéséről. Ezzel az indokkal fordultak a bírósághoz.

Az üggyel kapcsolatban azonban csak most, a napokban született meg a végső döntés. A bíróság elutasította a család kérelmét, mondván a féri halála véletlen balesetnek minősül, és nem lehetett volna megakadályozni a tragédiát. Éppen ezért Anastasi gyerekeinek ki kell fizetnie az önkormányzat perköltségeit, ami 20-20 ezer euró első és másodfokon is. Azaz összesen 40 ezer eurót (15,5 millió forint) kell kicsengetniük a 11 éves hercehurca után. A rokonságnak részletfizetést ajánlottak föl, azonban a pertérítéstől nem hajlandóak elállni. A polgármester ezzel ugyanis a csődöt és a börtönt kockáztatná a NewsPrima szerint.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés