ACNEWS

2024. July 08.   |   Ellák napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Balhé a 46-os villamoson – babakocsit rugdalt a rasszista hajléktalan

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A 42 éves férfi idegengyűlöletét egy négy hónapos csecsemő ellen intézett gyáva támadásban engedte szabadjára.
Hirdetés
Ad image

Hihetetlen támadás történt a bécsi 46-os villamos vonalán, ahol egy házaspár utazott négyhónapos kislányukkal. „Együtt ültünk, mint egy család, és beszélgettünk” – emlékszik vissza az apa. „Aztán a villamos hátsó ülésénél zajt hallottunk. Hirtelen jött ez a hajléktalannak tűnő férfi, és teljes erőből rugdalta a babakocsit”.

„Ritkán láttam ilyen brutalitást” – erősítette meg egy szemtanú. Az addig alvó baba hangosan üvölteni kezdett, csakúgy, mint az agresszív hajléktalan. „Menj vissza az országodba! Mindig ezt csinálom a nőkkel és a gyerekekkel” – kiabálta a 42 éves bécsi a kisgyerek irányába.

A sokkoló tettét az alkoholizmusára és a gyűlöletére fogta. „Igen, belerúgtam a babakocsiba. Utálom a kisbabákat a sírás miatt, és úgy általában a nőket is. Mivel a család számomra nyilvánvalóan külföldi származású volt, még jobban utáltam őket” – mondta utóbb a férfi. A kislányt mentővel szállították kórházba. Szerencsére nem esett baja – írta a krone.at.

A csecsemő elleni bántalmazási kísérlet csak az egyik vádpont a hajléktalan férfi ellen. Súlyos testi sértéssel, veszélyes fenyegetéssel és hatósági ellenállással is vádolják. Július 15-én áll majd bíróság elé.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés