ACNEWS

Botrány a 3-as metróban: beáznak a felújított állomások

Az M3-as metró felújítása sok kívánnivalót hagyott maga után Fotó: hirado.hu
Az M3-as metró felújítása sok kívánnivalót hagyott maga után Fotó: hirado.hu
217,5 milliárd forintba kerültek a nemrég befejeződött felújítások, erre tócsákban áll a víz több megálló területén.
Hirdetés
Ad image

Felháborító jelenség sokkolja a budapesti utasokat. A Corvin-negyed, a Határ út, a Kőbánya-Kispest, a Deák Ferenc téri, a Forgách és a Pöttyös utcai állomásokon kénytelenek kerülgetni a hatalmas víztócsákat, átfolyásokat. Pedig a 217,5 milliárd forintba kerülő felújítás több mint öt évig tartott, az utolsó állomást pedig májusban adták át.

„Ez a metró üzemeknél nem ritkaság. Jelen esetben is csak azért érdekes, mert nem rég fejeződött be a vonal rekonstrukciója” – kommentálta a hírt a nepszava.hu-nak a Metróért Egyesület. Ugyanezt a metróvonalak üzemeltetését végző BKV Zrt. is elismerte, de megdöbbentő okokkal magyaráztak.

A BKV Zrt. szerint a talajvizek és egyéb csurgalékvizek sajátossága, hogy meghatározhatatlanul mozognak a talajszerkezetben. Így, ha egy adott vizesedési hibahelyen elvégezik a vízelzárást, egy közeli helyen újra megjelenhet a vizesedés. Ennél talán lényegesebb, hogy a 217,5 milliárdot felemésztő M3 metrófelújítási projekt keretében a felújítási időszak közben már aktív, látható vizesedések vízzárása történt meg.

Magyarul csak ott szigeteltek, ahol, már látható volt a beázás. 

Márpedig a metró föld alatti épületszerkezetei 30-50 évesek. Így a talajvizek és egyéb csurgalékvizek teljes kizárása csak egy teljesen új épületszerkezet és vízszigetelés kialakításával lenne lehetséges. A teljes rekonstrukcióba ez tehát nem fért bele. A legközelebbi felújításra évtizedek múlva lesz csak pénz, amikor ezek a szerkezetek már 60-80 évesek lesznek. Milyen állapotban lesz addigra az alagút szerkezete és vízszigetelése? A BKV megnyugtatásul azt írta, hogy az M3 metróvonal üzemeltetője a felújítás előtt is és a felújítást követően is felkészült a várható vizesedések mielőbbi elhárítására.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés