ACNEWS

Egyre nagyobb az orgazmus-szakadék

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Egyre rövidebb az élvezet és egyre kevesebben jutnak el a csúcsra. És a nők inkább a nőkben bíznak.
Hirdetés
Ad image

A jelek szerint véget értek a boldog békeidők, amikor a Szex és NewYork női azt hirdették, hogy a nőknek is lehet jó a szex. Mára a szexuális felvilágosultság olyan szinten rossz lett, hogy a legtöbb nő örökre búcsút intett az orgazmusnak. Egyre több hetero nő állítja, hogy már nem is számít arra, hogy eljut a csúcsra, amikor ágyba bújik partnerével. Ennyire hozzászoktak a csalódáshoz. Az úgynevezett „orgazmus szakadék” annyira kiszélesedett, hogy a hölgyek egyszerűen feladták a reményt. Egy új tanulmány szerint azonban a partner neme óriási szerepet játszik abban, hogy a nők hogyan viszonyulnak a szexhez, és milyen valószínűséggel lesznek teljesen elégedettek.

Egyre kevesebb nő jut el a csúcsra

A tanulmány a korábbi munkák továbbgondolására épült. Ezek feltárták, hogy a heteroszexuális nőknek csak az esetek 65%-ában van orgazmusuk szex közben. Szemben a leszbikus nők 86%-ával és a heteroszexuális férfiak 95%-ával. Ezért a kutatók úgy döntöttek, megvizsgálják, mennyire befolyásolja a partnerünk iránt támasztott elvárásunkat annak neme. Két mintát vizsgáltak meg a kutatás során – számolt be a DailyStar. Azt találták, hogy a nőknek szignifikánsan magasabb elvárásai vannak a klitorális stimuláció és az orgazmus tekintetében egy női partnerrel szemben, mintha a másik fél férfi lenne.

Dióhéjban ez azt jelenti, hogy nagyon keveset vártak a férfiaktól, ha arról volt szó, hogy eljutnak-e a csúcsra. Emellett az is kiderült, hogy a nők kevésbé törekedtek arra, hogy nekik is orgazmusuk legyen. Ennek oka, hogy egyszerűen már nem érdekli őket a saját gyönyörük. Kate Dickman, a Social Psychological and Peronality Science című szaklapban megjelent tanulmány vezető szerzője elmondta: „Ha a nők vagy a nőkkel együtt élő férfiak növelni akarják saját vagy partnerük örömét, olyan környezetet kell teremteniük, amely változatos szexuális aktusok révén ösztönzi az orgazmusra való törekvést.”

Ez nem a férfiak hibája

Bár az eredmények elég keménynek tűnnek a férfiak számára, a tanulmány társszerzője, Grace Wetzel szerint ez nem így van. „A probléma nem a férfiakban vagy a heteroszexualitásban rejlik, hanem a heteroszexuális szexhez kapcsolódó domináns szexuális elképzelésekben, berögződésekben. Ezek azonban rugalmasak, változtathatóak.” Az embereknek nem szabad azt hinniük, hogy az orgazmusnak mindig a szex végcéljának kell lennie. Nem ez a boldog szexuális élet kulcsa, de arra jó, hogy rávilágítson az elvárás és a szexuális elégedettség közötti tendenciára.

Bizonyos esetekben egyszerűen arról van szó, hogy a férfiak nem értik, mire van szüksége a partnerüknek ahhoz, hogy elérjenek a csúcsra. Valójában 11 különböző típusú orgazmus létezik, amit egy nő átélhet. Azonban a nők mindössze 18%-ának sikerül kizárólag behatolással elérni a csúcspontot. Egyszerűbben fogalmazva – a nőknek általában klitoriszuk izgatására van szükségük ahhoz, hogy képesek legyenek a csúcsra jutni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!