ACNEWS

Eldőlt: Hamilton Forma-1-es Mercedesének ülését Carlos Sainz kapja

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Sima székcsere lesz: a hétszeres Forma-1-es angol világbajnok átül Sainz Ferrarijába, a spanyol pedig belehuppan a Mercedesbe.
Hirdetés
Ad image

Szinte biztos, hogy Carlos Sainz veszi majd át a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helyét a Mercedes csapatánál. A hírt a Gazzetta dello Sport című olasz lap szellőztette meg. A lap szerint Wolff érthető okok miatt tette le voksát Sainz mellett, hiszen a rutinos spanyol pilóta jelenleg is bombaformában teljesít a Ferrarinál. Három futamgyőzelmet, öt rajtelsőséget és kilenc dobogós eredményt szerzett. Komoly tapasztalattal rendelkezik az autófejlesztésben, így tökéletes csapattársa lehet George Russellnek.

Eközben a Corriere della Sera arról ír, Sainz kétéves szerződést írhat alá a Mercedesszel, amit akár már a következő hetekben bejelenthetnek – idézte az f1vilag.hu. Mint ismert, Carlos Sainz négy szezon után kénytelen távozni a Ferraritól. Ugyanis a maranellóiak nem hosszabbították meg 2024 végén lejáró szerződését. Helyére pedig Lewis Hamiltont szerződtették a következő évekre. Sainz nevét az Aston Martinnal is összefüggésbe hozták, a silverstone-i istálló azonban csütörtökön bejelentette, Fernando Alonso 2025-ben és 2026-ban is náluk vezet majd.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés