ACNEWS

Elege lett: 98 éves ukrán néni szökött át a frontvonalon

Fotó: Ukrán rendőrség
Fotó: Ukrán rendőrség
A 98 éves nő a frontvonalon 10 kilométert gyalogolt, miközben bárhonnan lelőhették volna. Végül az ukrán területeken bújt el.
Hirdetés
Ad image

Egy 98 éves ukrán nő, Stepanivna Lomikovská 10 kilométert gyalogolt, hogy át tudjon jutni az oroszok által felügyelt Ocheretnyéből a Kijev birtokában lévő területekre. Az idős hölgy bottal, a frontvonalon keresztül tette meg az utat. Nem volt nála se víz, se étel, sokszor el is eset menet közben. Sőt, párszor még el is aludt a földön, annyira megviselte a tűzvonalban való menekülés. De mindig felkelt és tovább sétált.

„Túléltem azt a háborút és túl fogom élni ezt is.” – idézte Stepanivnát a Blesk. A nőt egynapnyi bolyongás után az ukrán hadsereg katonái szúrták ki az úton, majd eljuttatták egy ilyen helyzetekre szakosodott rendőrcsoportnak. Onnan egy óvóhelyre vitték, amit evakuált személyeknek tartanak fönt, hogy felvehesse a kapcsolatot a családjával. Stepanivna elmondta, hogy nemcsak a botja volt az, ami segített neki. Szerinte a kitartó természete volt a kulcs a szökésben. A 98 éves nő a fárasztó út ellenére jól van, csak szomorú, mert „már semmilye sincsen”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés