ACNEWS

Elhunyt Andresz Kati, mindeki ismerte a hangját  

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Elhunyt Andresz Kati magyar színésznő, a magyar szinkron ikonja.
Hirdetés
Ad image

Andresz Kati 1978-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.Még ugyanebben az évben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja lett. 1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között pedig a győri Kisfaludy Színház színésze volt. 1986–1987 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 1987-ben a Jurta Színház alkalmazottja volt. 1988 óta szabadfoglalkozású.

Évtizedek óta  ikonja a magyar szinkronnak. Kölcsönözte különleges orgánumát már, többek közt, Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt Afife asszony hangja is volt.

Több mint 1650 szinkronmunkája közül emlékezetes: Ő volt a Rocky Horror Picture Show Janet Weissa, hallhattuk Az utolsó mohikánban, vagy Elaine szerepében 48 óra című filmben. Ő volt Molly a 9 és fél hétben, feltűnt a Hegylakóban, hallhattuk a Rendőrakadémiában, és először ő szinkronizálta John McLane feleségét, Holly-t a Die Hardban, szerepelt a Csupasz pisztolyban, továbbá ő volt az ügyésznő a Tango & Cash-ben.

(via Blikk)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés