ACNEWS

Fordulat a Budapest-bérlet ügyében

Fotó: bkv.hu
Fotó: bkv.hu
Újabb fordulat történt az agglomerációs közlekedés és a Budapest-bérletek tavaly év vége óta húzódó ügyében.
Hirdetés
Ad image

A BKK, a Volánbusz Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. 2024. január 17-én módosította a három társaság által 2023. december 29-én megkötött átmeneti megállapodást. A legfontosabb változás az, hogy a szerződés a közbeszerzési értékhatár elérését követően is fenntartja a megállapodás hatályát.

A BKK közölte, hogy a jelenleg is érvényes szerződésben nincs nyoma annak, amit az utóbbi időben tényként kezelt a nyilvánosság – írja a 24.hu.

„A tavaly december 29-én megkötött, 2024. január 17-én módosított megállapodás hatályban marad. Addig, amíg azt a felek közös megegyezéssel nem szüntetik meg, vagy azt bármelyik fél 30 napos határidővel nem mondja fel. Ilyen felmondásra sem a Volánbusz Zrt., sem a MÁV-HÉV Zrt. részéről nem került sor. A megállapodás lehetővé teszi, hogy mindaddig változatlan maradjon a szolgáltatás, amíg az Építési és Közlekedési Minisztérium és Budapest Főváros Önkormányzata – minden remény szerint a közeli jövőben – meg nem állapodik az agglomerációs együttműködés hosszú távú rendezését illetően” – közölte a BKK.

Tehát a szerződés nem tartalmaz konkrét határidőt az új egyezség megkötésére. Az csak a kormány és a főváros közötti tárgyalások eredményétől függ.

Ami a Budapest-bérlet ügyét illetni, a BKK azt írta, hogy a felek között érvényben van egy másik, még 2010-ben kötött megállapodás is, melynek értelmében a MÁV és a Volán egyes járatain elfogadják a Budapest-bérletet. Ez a szerződés pedig csak 90 napos rendes felmondással szüntethető meg bármelyik fél részéről, vagyis a Budapest-bérletet még a szerződés felmondása esetén is további három hónapig el kell fogadni az érintett járatok fővárosi szakaszán. A megállapodás a HÉV-ekre nem terjed ki. Ott a 30 napos felmondási idő az irányadó.

Ahogy korábban az AcNews beszámolt róla, Lázár János ajánlatot tett a fővárosnak. A kormány elfogadja a Budapest-bérleteket a MÁV és a Volán járatain Budapest határain belül, viszont cserébe fogadja el a főváros Budapesten a vármegye-és országbérleteket a BKK járatain.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés