ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Frászt hozta a szülőkre a késő este kopogó kormányhivatal

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Három nappal a tanítás előtt a kormányhivatal emberei csöngettek a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium diákjai otthonába.
Hirdetés
Ad image

Három nappal a tanévnyitó előtt a kormányhivatal két megtermett embere becsöngetett a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium diákjainak otthonába. Először minden szülő megrémült, miért keresi a Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken késő este a gyerek törvényes képviselőjét. Aztán összeomlottak a megdöbbentő hírre.

Aki nem talál neki valót, az így járt

Kiderült, Sára Botond főispán úr küldte a férfiakat. Elmondták, hogy a gyerek iskolája, a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium megszűnt. Sajnálkoztak, de segíteni nem tudtak. Átadtak egy levelet,  benne listát az iskolákról, amelyeket kereshetnek a szülők. Aki nem talál neki valót, az így járt. Amelyik gyerek elmúlt 16 éves, nem tanköteles, azoknak a kormányhivatal nem segít az elhelyezésében. A szülő vagy megoldja három napon belül, vagy megszűnik a folyamatos jogviszonya. Ez azt jelenti, hogy nappalin már nem érettségizhetne. Azzal a két férfi ment is tovább, hogy a többi szülőre is ráhozza a frászt.

„Magamra hagytak, mentek, hogy másokban is megállítsák az ütőt, én pedig még mindig kábán megfordultam. Maja lányom mögöttem állt, bámult rám, majd összerogyott, és zokogni kezdett – írta a noivalto.hu. – Nem aludtunk az éjjel. Beszéltem más szülőkkel, akik szintén zokogó gyerekük mellett sírtak, pedagógusokkal, akik nem is tudtak még semmiről. Maja felváltva sírt, és dühöngött, aztán eszébe jutottak a barátai, akiktől elszakítják, és újra sírt.”

Ezer talajt vesztett gyerek kálváriája

Kiderült: Iványi Gábor négy iskolája szűnt meg, ahol fogadták azokat a gyerekeket, akiket a magyar oktatási rendszer eldobott. Közel ezer talaját vesztett magyar gyerek és család. A szülők rádöbbentek, hogy.a listán, amelyet kaptak, nincs olyan iskola, amelyik diszkalkuliás, sajátos nevelési igényű gyereküket fogadja. Van viszont rajta putnoki, ózdi cím a Pest megyében lakó gyereknek. És rajta van az az iskola, amelyik két éve kirakott egy gyereket, mert SNI-s (speciális nevelési igényű).

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés