ACNEWS

2024. July 05.   |   Emese, Sarolta napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Galambos Lajcsi a saját birtoka foglya lett

Fotó: TV2
Fotó: TV2
Július 1-jén teljes kiengedték Galambos Lajost a börtönből. A zenész ezzel reményei szerint maga mögött hagyhatja a sittet.
Hirdetés
Ad image

Múlt héten ment körbe a hír a magyar sajtóban, miszerint elutasították Galambos Lajos reintegrációs kérését és nem engedik ki a börtönből 14 hónap után. A jelek szerint azonban a fellebbezés bevált, és ha nyomkövetővel is, de saját, boldogasszonypusztai birtokán élvezheti a korlátolt szabadságát. A trombitás amikor 2016 januárjában az előzetes letartóztatásból szabadult a székesfehérvéri börtönből hatalmas médiafigyelem kísérte kivezető útját. Most minden más volt. A legnagyobb titokban, hajnali négy órakor lépett ki hétfőn a baracskai börtön kapuján.

Nem találja a helyét Lajcsi

„A reintegrációs kérelem minden feltétele adott volt, ám valamiért első fokon a bíróság nem látta biztosítottnak a társadalmi életbe való fokozatos visszatérésemet, ezért volt szükség egy újabb, kibővített beadványra. Erről aztán nem egy bíró, hanem egy bírói tanács döntött, szerencsémre kedvezően.” – kezdte a Blikknek az immár otthonában tartózkodó Lajcsi. „Amikor közölte velem a bv., hogy 14 hónap után kiengednek, szívemben-lelkemben elérzékenyültem, de nem mutattam ezt ki. Aztán, amikor magam maradtam, akkor kiszakadt belőlem minden, amit elfojtottam az elmúlt hónapokban. Furcsamód, a következő pillanatban aztán megijedtem, hiszen 432 napon keresztül fix program szerint éltem az életemet: fél ötkor keltem, meghatározott időben reggeliztem, ebédeltem, megadott időben jártam orvosi vizsgálatra. Most viszont az „ismeretlenbe”, a „bizonytalanba” kellett kijönnöm.” – tette hozzá Lajcsi, akinek az első dolga a hír hallatán az volt, hogy kisebbik fiát, Istvánt felhívja.

Csak a gyerekei várták a sztárt

„A két fiam, István és Lala jött értem, otthon pedig várt minket a kislányom, Bogika. Sok mindenről lemaradtam az életükben, hiszen két hete volt Lala diplomaosztója külföldön, Bogika tervezői karrierje pedig igencsak beindult, nemrég megnyitotta az első saját bemutatótermét. Volt tehát miről beszélgetnünk itthon. A kedvenc ételeimmel vártak, falusi májgaluskaleves, rakott krumpli, rántott hús és lecsó, de csak pár falatot tudtam enni – jól laktam azzal, hogy őket láthattam. Kiültünk a teraszra, és órákon át csak beszélgettünk, meséltek magukról, de sokszor percekig csak hallgattunk és egymást néztük. A nagy csendben azok a pillanatok is beszédesek voltak. Azt láttam rajtuk, hogy nagyon önállóak lettek az elmúlt időszakban. Amikor elköszöntünk egymástól 14 hónappal ezelőtt, a gyermekeimet öleltem meg. Most viszont már kész felnőttek ültek ott velem.” – számolt be a szabadulásáról a mulatós sztár.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés