ACNEWS

Gulyás Gergely: Magyarország nem vesz részt a NATO missziójában

Gulyás Gergely / Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Gulyás Gergely / Fotó: MTI/Balogh Zoltán
A kormány álláspontja továbbra is egyértelmű az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban: Magyarország ki akar maradni...
Hirdetés
Ad image

„A NATO ukrán missziójában sem kíván részt venni” – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

A miniszter azt mondta: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kelljen magyar katonákat, illetve Magyarországról fegyvereket küldeni Ukrajnába. Hozzátette: továbbra is az a kormány véleménye, hogy a háborúnak a csatatéren nem lesz megoldása. Ezért a NATO-nak is minden erejével a béketárgyalások minél hamarabbi megkezdését, és azonnali tűzszünetet kellene szorgalmaznia.

Közölte: a kormány szerdai ülésén elemezte a háborús helyzetet, ami annyival lett súlyosabb, hogy újabb és újabb részletek derülnek ki azokról NATO-tervekről, amelyek a háborúba való közvetlen beavatkozás veszélyével járnak. A Kormányzati Tájékoztatási Központ erről egy „tényszerű tájékoztatást” ad majd mindazoknak, akik az ilyen kapcsolattartáshoz hozzájárultak.

„A NATO ukrán missziója fegyveres katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinálását jelentené. Emellett 100 milliárd dollárt kívánnak fordítani a következő öt évben a háborúra” – tette hozzá Gulyás Gergely. Azt mondta: önmagában aggasztó, hogy a háború ötéves elhúzódásával számolnak. „Ezekhez a tervekhez valamennyi NATO-tagország részvételét tartják szükségesnek. Magyarországon is óriási nyomás van, hogy ezeket a terveket támogassa” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés