ACNEWS

Gyárfást Tamás otthon lábadozik a súlyos ítélet után

Gyárfás Tamás Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Gyárfás Tamás Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Nem vették őrizetbe Gyárfás Tamást, akit a hét év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a Fenyő-gyilkosság ügyében.
Hirdetés
Ad image

A Blikk megszólaltatta Gyárfást az ítélet után: „Életemben ekkora ütést nem kaptam. A bírói ítélet számomra olyan volt, mint egy atomcsapás. Micsoda ellentmondás! A tárgyalóteremből végül úgy jöttem ki, hogy Póta Péternek hálás vagyok, hiszen az ügyész azt kérte, hogy azonnal kezdjem meg fegyházbüntetésem letöltését. A súlyos ítéletet hozó bíró azonban közölte, hogy esetemben nem kell tartani a szökéstől, hiszen arra korábban is módom lehetett volna, azt sem tartja indokoltnak, hogy nyomkövetőt kapjak, vagy lakhelyelhagyási tilalmat rendeljen el. Méltatta eddigi hazai és nemzetközi eredményeimet… Az elsőfokú ítélet a másodfokú meghozataláig megbélyegzett, porig lesújtott, ennek ellenére a bírónak a tárgyalóteremben köszönetet mondtam. Várjuk írásban az ítéletet, melynek alapján elkészülhet a fellebbezés, amelyről ki tudja, mikor döntenek” – mondta Gyárfás a Blikknek.

Az bűnügyben ez az elsőfokú ítélet, ami ellen az ügyvédek és az ügyészek is fellebbeztek. Órákig indokolták az ítéletet, végül kiderült, hogy Gyárfás Tamást nem veszik őrizetbe.

Az ügyészség amúgy kérvényezte a Gyárfás Tamás letartóztatását, de azt a bíróság elutasította. A házi őrizetet, illetve a nyomkövető elrendelését sem tartják fontosnak, mert az indoklásuk szerint eddig sem állt fent a szökés veszélye, ezért térhetett haza az ítélet után.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés