ACNEWS

Ha maradsz, írd a karodra a neved, hogy tudjuk, te haltál meg

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Tragikus dolgot tanácsolnak azoknak, akik nem akarnak elmenekülni a hurrikán elől: Írják a nevüket a karjukra, hogy azonosítható legyen a holttestük.
Hirdetés
Ad image

Hárommillió embert utasítottak Florida nyugati partvidékének evakuálására a Milton hurrikán miatt. A hatóságok hangsúlyozzák, hogy életveszély van.

A Milton hurrikánt ötös fokozatúnak minősítették, szerda este 270 kilométer/órás szélsebességgel csaphat le. Joe Biden amerikai elnök azt javasolta, hogy az emberek sürgősen menjenek biztonságba, hagyják el a területet, ez „élet-halál kérdése”. Ashley Moody floridai főügyésznek van néhány praktikus, bár kíméletlen tanácsa azok számára, akik ennek nem tesznek eleget. „Valószínűleg a karodra kell írnod a neved alkoholos filccel, hogy az emberek tudják, ki vagy, amikor később rátalálnak a holttestedre” – mondta Moody.

A Helene hurrikán alig két hete csapott le a térségre. A legutóbbi hurrikánból még mindig szanaszét heverő törmeléket most Milton veszélyes lövedékké változtathatja. A Tampa-öböl népes régióját valószínűleg közvetlenül fogja érinteni. Tampa polgármestere, Jane Castor arra figyelmeztetett, hogy azok, akik úgy döntenek, hogy otthon maradnak – meghalnak”.

A veszélyzónából való menekülés azonban nem akadálymentes. Az amerikai média hosszú forgalmi dugókról, üzemanyaghiányról és túlárazott repülőjáratokról számol be, miközben számos szálláshely teltházzal üzemel – írja a krone.at.

Az amerikai elnök a hurrikán miatt még a hétre tervezett németországi látogatását is elhalasztotta. A Pentagon szerint a Nemzeti Gárda több ezer katonáját mozgósították, a helikopterek és az árvízre alkalmas járművek pedig készen állnak a mentési műveletekre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés