ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hamilton igazsága: jó autóban ülve megverte Verstappent is

Három év átka tört meg, amikor a Mercedes hétszeres világbajnoka fölényesen megnyerte a Brit Nagydíjat Verstappen előtt.
Hirdetés
Ad image

Sírva ölelte át az édesapját Lewis Hamilton, miután bebizonyította az igazát: jó autóban ülve bárkit, még Max Verstappent is képes megverni. Az angol pilóta fölényesen, immár kilencedszer lett futamgyőztes Silverstone-ban, a hazai pályán. Még a harmadik helyen befutó Lando Norris is átölelte és szívből gratulált neki. A dobogó második helyére felálló Max Verstappen számára pedig bebizonyosodott: a Mercedes visszatért, és vége a Red Bull uralmának. Hamilton angol zászlóval a vállán meghatódva köszönte meg a csapat munkáját és a szurkolóknak a biztatást. A hétszeres világbajnok utoljára három éve állhatott a dobogó legfelső fokára. Ahol hol mosolyogva, hol könnyes szemmel hallgatta a tiszteletére lejátszott angol himnuszt.

Soha nem adta fel, minden nap harcolt

„2021 után jött össze újra a győzelem, soha nem adtam fel, minden nap próbáltam harcolni, edzeni, a feladatra koncentrálni, és olyan keményen dolgozni ezzel a lenyűgöző csapattal, amilyen keményen csak tudtam. Ez az utolsó Brit Nagydíjam velük, szóval nagyon meg akartam ezt nyerni nekik — mondta könnyeivel küszködve a hétszeres világbajnok. – Mert imádom és rendkívül nagyra tartom őket, mindazt a kemény munkát, amit végeztek ezen évek során. Örökre hálás leszek mindenkinek ennél a csapatnál, mint ahogy a hihetetlen rajongóknak is. Nincs nagyszerűbb érzés annál, mint az élen végezni itt!” – idézte Hamilton szavait az f1vilag.hu.” 

Volt, mikor nem érezte, hogy vissza tud térni

„Nagyon nehéz időszak volt ez mindenki számára. Ami viszont a legfontosabb, hogy hogyan állsz fel, és hogyan ásol a dolgok mélyére. 2021 óta voltak napok, amikor nem éreztem azt, hogy elég jó vagyok, és vissza tudok térni oda, ahol most vagyok. De ami nagyon fontos, hogy nagyszerű emberek vesznek körbe, és folyamatosan láttam rajtuk, hogy erőfeszítéseket tesznek, és biztattak engem. És a rajongóim is szerte a világon annyira támogatók voltak. Úgyhogy nagy-nagy köszönettel tartozom mindenkinek a gyárban és itt is” – tette hozzá.

Az angol Nagydíj két másik nagy meglepetése, hogy Nico Hülkenberg a hatodik helyen ért célba a Haassal, Sergio Perez pedig csak a 17-ik helyen, két körhátránnyal. A száguldó cirkusz két hét múlva, július 19-én érkezik Mogyoródra.

Az F1-es Brit Nagydíj végeredménye:

1Lewis HamiltonMercedes 
2Max VerstappenRed Bull1.465
3Lando NorrisMcLaren7.547
4Oscar PiastriMcLaren12.429
5Carlos SainzFerrari47.318
6Nico HülkenbergHaas55.722
7Lance StrollAston Martin56.569
8Fernando AlonsoAston Martin1’03.577
9Alexander AlbonWilliams1’08.387
10Yuki TsunodaRB1’19.303
11Logan SargeantWilliams1’28.960
12Kevin MagnussenHaas1’30.153
13Daniel RicciardoRB1 kör
14Charles LeclercFerrari1 kör
15Valtteri BottasSauber1 kör
16Esteban OconAlpine2 kör
17Sergio PérezRed Bull2 kör
18Zhou GuanyuSauber2 kör
KiSergio PérezRed Bull 
KiZhou GuanyuSauber 
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés