ACNEWS

Határblokád, forgalombénítás kezdődik az ukrán kamionosok ellen  

Pexels
Pexels
Kamionos blokádot hirdetnek a magyarok is - a lengyelekhez és a szlovákokhoz hasonlóan - december 11-től a záhonyi határátkelőhelynél.
Hirdetés
Ad image

A helyzet azért igazságtalan és veszélyes, mert az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Az ukránok jelentős árelőnnyel dolgoznak, és tönkreteszik a tagállamok logisztikai ágazatának fuvarozókat érintő részét – jelentette ki a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.

Megjelenésük miatt több száz magyar vállalkozás került a „tönk szélére” – mondta Árvay Tivadar.  Az Európai Unió a háborús helyzetre való tekintettel engedélyezte az ukrán áruszállítóknak, hogy – alapvetően humanitárius szállítások miatt – megjelenjenek a közös piacon – tette hozzá

Az engedélyt 2024 júniusáig még meg is hosszabbították. csakhogy ennek az lett az eredménye, hogy napjainkban a magyar közutakon több mint 30 százalékkal nőtt az ukrán kamionok forgalma, miközben a magyar járműveké 4 százalékkal csökkent – adta hírül az MTI.

Hétfőtől indul a magyar demonstráció. A magyar kamionosok a 4-es főúton a Záhony–Csop határátkelő irányába és irányából lassítanák a teherforgalmat – ez év végéig is eltarthat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés