ACNEWS

Horror az úton: 9 hullát dobtak ki egy furgonból – VIDEÓ

Mexicoi rendőrség / Fotó: Shutterstock
Mexicoi rendőrség / Fotó: Shutterstock
A helyi kábítószer-kereskedők összesen 36 halottat tettek ki az utcákra – így figyelmeztetve az ellenséges klánokat és a lakosságot is.
Hirdetés
Ad image

Egy fehér furgon gördült az út közepére, majd lassított, végül megállt. Két férfi kiszállt a kocsiból és elkezdett kipakolni belőle. Majd elhajtottak. A holttestek pedig figyelmeztetésképpen az aszfalton maradtak.

A hátborzongató történet Mexikóban, Fresnillo városában esett meg, ahol az elmúlt napokban az erőszak folyamatosan eszkalálódott. A problémát a helyi bandák, kartellek és kábítószerkereskedők egyre gyakoribb összecsapásai váltották ki.

A helyi hatóságok még két másik utcában találtak kilenc-kilenc holttestet, valamint öt halottra bukkantak egy benzinkút közelében és négy másikra az autópálya mentén. Ezek Rodrigo Reyes, a tartomány főtitkára elmondása szerint mind egy másik, ellenséges kartellnek hagyott üzenetek. A rendőrség azonban attól tart, hogy az ő beavatkozásuk miatt további hasonló figyelmeztetések is várhatóak a Sinaloa kartelltől. A félelem pedig valós. A holttesteket ugyanis nemsokkal azután fedezték föl, hogy a rendőrök kilenc bűnözőt letartóztatott, akik kapcsolatban álltak a kábítószer-kartellekkel.

Maga az erőszakhullám 4 nappal ezelőtt, május 5-én keudődött, miután az azonnali reakciós erők és a Mexikói Hadsereg közös erővel letartóztatta a Sinaloa-kartell hat lehetséges tagját, egyet pedig lelőttek az akció során. A helyzet kezelésére a hatóságok elrendelték az ügynökök tömeges bevetését, ami 26 ember letartóztatásához vezetett. Fresnillo egy kábítoszer-csempész útvonalon fekszik, amelyen a legerősebb két mexikói kartell, a Sinaloa és a Jalisco New Generation kereskedik. Az országban körülbelül 450 ezer gyilkosságot és több mint 100 ezer eltűnést regisztráltak 2006 óta, amikor az állam kábítószer-ellenes offenzívát indított el a katonaság bevonásával – számolt be a FanPage.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés