ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Horror Oroszországban: szörnyű bosszút állt Putyin az ukránokon

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Brutális módon, szörnyű bosszút állt Putyin az ukrán hadsereg katonáin, mert benyomultak Oroszország területére.
Hirdetés
Ad image

Horror módon állt bosszút Putyin hadserege az Oroszországba, Kurszk régióba benyomuló ukrán katonákon: vákumbombával felrobbantották őket. Azt sejteni lehetett, hogy Moszkva nem hagyja válasz nélkül az ukrán akciót, de ilyen brutalitásra senki nem számított. A The Sun értesülése szerint az oroszok rendkívüli pusztítóerővel bíró vákuumbombákkal végeztek az ukránokkal.

Mint ismert, a sikeres ukrán betörés következtében számos orosz katona elesett. Valamint sikeres támadást hajtottak végre egy kulcsfontosságú orosz légibázis ellen. Válaszcsapásként és az ukrán invázió megállítására Moszkva 3 tonnás FAB-3000 bombákat dobott az orosz földön tartózkodó ukrán erőkre. Amelyek képesek hatalmas területen, a detonáció 200-300 méteres körzetében a légnyomás és a magas hőmérséklet segítségével gyakorlatilag felrobbantották az áldozatok tüdejét. A bombák alkalmazása nem sérti a nemzetközi jogot, amíg kizárólag katonai célpontokat érintenek. Azonban a használatuk az etikai határokat feszegeti.

Az orosz hadsereg már korábban is bevetette ezeket a fegyvereket: 2022-ben egy ukrán olajraktárra dobtak hasonló bombát. A bombázások és a harcok eredményeként Kurszk városában és környékén súlyos károk keletkeztek. Több lakóépület is lángokba borult, és civil áldozatokat is követeltek a harcok – írta az szmo. Előtte az orosz hatóságok evakuációs parancsot adtak ki, több tízezer lakos hagyta el a régiót, miközben a helyi vezetők menedékhelyeket hozott létre az érintettek számára.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés