ACNEWS

Hosszú Katinka így nem jut ki a párizsi olimpiára

Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
A háromszoros olimpiai bajnoknak egy hónap alatt öt másodpercet kell javítania, hogy elérje a kijutáshoz szükséges szintidőt.
Hirdetés
Ad image

Júniusig bizonyíthat Hosszú Katinka, hogy képes elérni a párizsi olimpiai szintidőt, amitől jelenleg a legjobb ideje 5 másodpercre van. Bár az áprilisi országos bajnokság óta sokat javult, szakemberek szerint ez a háromszoros olimpiai bajnok számára is képtelenség. Ugyanakkor biztató jel, hogy a 35 éves Hosszú Katinka vasárnap az AP Race London International 2024 elnevezésű nemzetközi úszóversenyen 400 méter vegyesen 4:43.66 perc alatt másodikként ért célba. Ez a teljesítmény jelentős előrelépés a Duna Arénában úszott 4:47.62-es eredményéhez képest – vélte az Origo.

Azonban a megcélzott 4:38.53-as olimpiai szint egyelőre távolinak tűnik – írja az MTI. De ne feledjük el, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok. aki csodákra képes. Hiszen egy időben ő tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban (200 m, 400 m, rövid pályán: 100 m, 200 m, 400 m). Viszont a hatodik olimpiájára készülő Katinka a tavalyi évet teljes egészében kihagyta. Hiszen várandós volt, életet adott első gyermekének.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés