Dr. Yael Adler orvos és táplálkozási szakértő azt mondja: „Az egészséges táplálkozás szórakoztató is lehet. Nem jelenti azt, hogy fel kell áldoznunk az élvezeteket. Az egészséges táplálkozás apró, okos döntésekkel kezdődik”.
7 tippet osztott meg az egészségéért, amelyeket könnyen be lehet építeni a mindennapokba. Nem kell teljesen száműzni a szénhidrátokat, vagy csak nyers ételeket fogyasztani:
- Napi egy evőkanál paradicsompüré likopint biztosít, ami egy erős antioxidáns, amely védi a bőrt az UV-sugaraktól, csökkenti a gyulladást és egészségesen tartja az ereket.
- Napi egy marék dió értékes telítetlen zsírsavakkal, fehérjével, rosttal és mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet, amelyek hosszú ideig jóllakottá tesznek, és erősítik a szív- és érrendszert. Különösen a dió egészséges, mivel gyulladáscsökkentő hatású. Ez akár tíz évvel is növelheti a várható élettartamot.
- Napi egy alma nemcsak kiváló rostforrás, amely pozitív hatással van a mikrobiomra, hanem gazdag fitokémiai anyagokban is, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak.
- Egy csipet fahéj a kávéban vagy a müzliben csökkentheti a vércukorszintet, megelőzheti a sóvárgást és serkentheti az anyagcserét.
- Napi négy-öt csésze kávé pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség és a demencia kockázatát, értékes keserűanyagokat és polifenolokat biztosít, és – a mítosszal ellentétben – nem vezet kiszáradáshoz. A kávé tehát része a napi folyadékbevitelnek.
- A matcha tea gazdag antioxidánsokban, különösen katechinekben, amelyek sejtvédelmet nyújtanak és gátolják a gyulladást. A benne lévő L-theanin elősegíti az ellazulást anélkül, hogy fáradnánk, és javítja a koncentrációt. Napi két csésze támogatja az anyagcserét, elősegíti a zsírégetést és tartós energiát biztosít a kávé erős koffeiningadozásai nélkül.
- Már egy pohár víz minden étkezés előtt segít kíméletesen megtölteni a gyomrot, serkenti az emésztést és gyorsabban teltségérzetet biztosít.