ACNEWS

Izrael megtette: lecsapott Iránra

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Benjamin Netanjahu miniszterelnök válaszlépéseket ígért. Most egy izraeli rakéta csapódott be Iránba.
Hirdetés
Ad image

Az iráni állami IRNA hírügynökség szerint a légvédelmi ütegek több tartományban is tüzet nyitottak. Nem részletezte, hogy az ütegek miért lőttek, bár a térségben élő emberek arról számoltak be, hogy hallották a hangokat.

Az IRNA szerint a légvédelmi egységek különösen az iszfaháni légibázist lőtték, amely régóta otthont ad Irán amerikai gyártmányú F-14 Tomcatekből álló flottájának – amelyeket még az 1979-es iszlám forradalom előtt vásároltak.

A félhivatalos Fars és Tasnim hírügynökségek szintén robbanásokról számoltak be, anélkül, hogy megadták volna az okát. Az állami televízió elismerte, hogy „hangos zaj” volt a térségben.

Iszfahánban találhatók az iráni atomprogramhoz kapcsolódó helyszínek is, köztük a földalatti Natanz dúsítóüzem, amely többször is célpontja volt feltételezett izraeli támadásoknak.

Az állami televízió azonban tagadta a nukleáris létesítmények elleni támadást, és a térségben lévő összes helyszínt „teljesen biztonságosnak” minősítette, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pedig azt közölte, hogy „meg tudja erősíteni, hogy Irán nukleáris létesítményei nem sérültek meg”.

Az állami televízió közölte, hogy három nagyon kicsi drónt lőttek le egy Iszfahántól keletre fekvő területen, és élő képeket vetített, amelyek szerintük nyugodt és normális állapotokat mutatnak Iszfahánban – írja a CBSNews.

Három iráni tisztviselő azt mondta, hogy a légibázis elleni támadásban olyan kis drónok is részt vettek, amelyeket Irán belsejéből indíthattak, mondván, hogy a radarrendszerek nem észlelték az Irán légterébe belépő azonosítatlan repülőgépeket. Az iráni nemzeti főtanács nem tartott sürgős ülést – tette hozzá az állami televízió. Úgy tűnt, Irán megpróbálja lekicsinyelni az izraeli támadás hatását.

Irán a múlt hétvégén példátlan megtorló csapást mért Izraelre válaszul egy szíriai iráni konzulátus elleni halálos támadásra, amelyben az iráni Iszlám Forradalmi Gárda hét tisztje, köztük két tábornok halt meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés