ACNEWS

2024. September 30.   |   Jeromos napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Izrael végzetes döntést hozott

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Washingtonból érkezett a hír, Izrael készen áll a Libanon elleni támadásra, az offenzíva bármelyik percben kezdetét veheti.
Hirdetés
Ad image

A korlátozott szárazföldi hadművelet előkészítése megtörtént, a tényleges katonai cselekmények pedig bármelyik pillanatban elkezdődhetnek – jelentette be egy amerikai tisztviselő Washingtonban. Eközben Libanon lakói tömegesen menekülnek, Szíria felé már százezren hagyták el az országot – figyelmeztetett a menekült katasztrófára Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa.

A névtelenségéhez ragaszkodó amerikai tisztviselő közölte, hogy az Izrael által tervezett hadjárat célja a Hezbollah terrorszervezet libanoni hadállásainak felszámolása, a csapások pedig elsősorban az izraeli területekkel határos országrészre összpontosulnának – írja az Index. Az amerikai értesülést megerősítette egy bennfentes izraeli forrás is, sőt már biztos, hogy az offenzíva el is kezdődött. Az izraeli erők az utóbbi időben kisebb rajtaütéseket hajtottak végre a Libanonnal közös határ északi részén. Joáv Galant izraeli védelmi miniszter tájékoztatása alapján az izraeli erők már bejutottak a Hezbollah által használt alagutakba.

A miniszter megerősítette, hogy a terrorszervezet elleni háború következő szakasza hamarosan kezdetét veszi, célja pedig az, hogy túloldalról leselkedő fenyegetés felszámolása után az izraeli lakosok hazatérhessenek határ menti otthonaikba.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés