ACNEWS

Kajakbotrány: összeomlott Kozák Danuta, nem jut ki az olimpiára

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nincs, aki hajóba üljön Danutával, aki ráadásul tegnap leszerepelt a válogatón, így nem vesz részt a párizsi olimpián.
Hirdetés
Ad image

Összeomlott és sírva fakadt Kozák Danuta hatszoros olimpia bajnok, csak a hatodik helyen ért célba tegnap a női kajak egyesek csütörtöki 500 méteres versenyén.  Így a jelen állás szerint nem indulhat a párizsi olimpián – írta az Origo. Ugyanis korábbi társa, a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara többé nem hajlandó vele egy hajóban evezni. Inkább Gazsó Dorkával indul a mai kajak kettes 500-on. Kozáknak pedig nincs társa.

Mint arról az AcNews beszámolt, minden idők legsikeresebb sportolója, a 37 éves Kozák Danuta Facebook bejegyzése robbantotta ki a botrányt. Mint írta, nem hajlandó dolgozni a kajak négyes csapat edzőjével, Csipes Ferenccel (Tamara édesapjával), aki részegen, verbálisan zaklatta őt. Csipes Ferencet felfüggesztették, vizsgálat indult ellene. Miután az edző bocsánatot kért Kozáktól, megszűnt ellene az eljárás, újra dolgozik. Hogy ez az eljárás lelkileg megviselte Danutát? Ez egészen biztos. Ahogy az is, hogy nem ilyen módon kell, hogy véget érjen a csodálatos pályafutása. Ennél ő sokkal többet érdemel.

Mindenesetre Csipes Tamara rajt-cél győzelmet aratott, óriási fölénnyel megnyerte a kajak 1-es ötszáz méteres válogatót. Mögötte Gazsó Dorka és Fojt Sára lett a másik két dobogós, Kozák Danuta viszont csupán hatodikként ért célba a szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu válogatón. A célba érés után Csipes Tamara, Gazsó Dorka, Fojt Sára, valamint a negyedikként célba ért Pupp Noémi egymás között, még a vízen megbeszélték a történteket. Tamara ma a kajak 2-es 600 méteres válogatóján a második legjobb Gazsó Dorkával egy hajóban ülve indul a válogatón, vélhetően megnyerik. Viszont Kozák Danutának kettesben jóformán nincs esélye rajthoz állni a mai válogatón, pillanatnyilag senki nem akar egy hajóba ülni vele.

Kozáknak csak akkor van minimális lehetősége kijutni az olimpiára, ha a most kijelölt Pupp Noémi, Fojt Sára, Gazsó Dóra, Csipes Tamara négyes rosszul teljesít az Európa-bajnokságon – idézte Csipes Ferenc szavait a Magyar Nemzet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés