ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kiakadtak az olimpiai falu lakói: bűnözők lepték el a szállásokat

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Nem érzik felhőtlenül magukat a sportolók az olimpiai faluban. Egyre többen panaszkodnak az ottani körülményekre.
Hirdetés
Ad image

A sportolók sorra nyújtják be a panaszokat az olimpiai faluval kapcsolatban, amit többek között túl melegnek és túl „vegánnak” tartanak. De azt is többen jelezték, hogy a szállásokon gyakoriak a lopások. A sportolókat 2887 „önhűtő” lakásban szállásolták el, ami a jelek szerint nem úgy működik, ahogy kéne. A légkondicionáló helyett az épületeket egy vízhűtéses rendszernek kéne hidegen tartania, azonban a hőmérséklet elérte a 36 fokot, így a rendszer képtelen rendesen működni.

Kánikula az olimpiai faluban

„Vannak ventilátorok a hálókban, de ez nem elég. Éjjelenként túl meleg van, szellőztetni meg nem tudunk mert rengeteg a szúnyog” – idézte a DailyStar a 22 éves algériai evezőst, Nihed Benchadlit. A panaszok eljutottak Louis Garrardhoz is, az olimpiai szervezőbizottság egyik tagjához. Őt kérték fel, hogy segítsen a helyzetet megoldani. „Az emberek nem tudnak már megmaradni a helyiségekben. Egy bizonyos ponton kifogytunk a klímákból, de a készleteinket újra feltöltöttük” – reagált a szervező utalva arra, hogy voltak olyanok, akiknek sikerült beszereltetni menet közben a légkondit. A probléma odáig fajult, hogy voltak, akik elhagyták az olimpiai falut és inkább lefoglaltak maguknak máshol szobát. A közösségi médiában pedig sorra számolnak be a problémákról a csapatok. Van, aki jelezte, hogy 10 lányra 2 fürdőszobát terveztek, de ez még a kisebbik gond.

Tolvajok lepték el a szállásokat

A falut ugyanis ellepték a tolvajok. Egy japán rögbi játékosnak a jegygyűrűjét, nyakláncát és közel 3000 eurónyi (1,2 millió forint) készpénzét emelték el. Az ausztrál jégkorong-válogatott edzőjének a bankkártyája tűnt el, amiről leemeltek körülbelül 1000 eurót (kicsit kevesebb mint 400 ezer forint). A reakció erre az volt, hogy a sportolók rejtsék el az értékeiket, mivel a faluban nincsen rendőrség.

Megint másoknak az volt a baja, hogy az olimpiai faluban főleg vegán éttermek vannak így nem jutnak elegendő húshoz. Ez első pillanatra eltörpülhet a többi probléma mellett, azonban ne felejtsük el, hogy élsportolókról beszélünk, akik kőkemény diétát követnek, aminek az egyik alapja a fehérje. Persze, léteznek növényi fehérjék, azonban nem lehet a verseny előtti hajrában teljesen felforgatni az étrendünket. A szervezők megoldásként rendeltek 700 kilónyi tojást és több tonna húst.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés