ACNEWS

2024. July 14.   |   Örs, Stella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kiderült ki vezet a főpolgármester-választáson

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
A főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámlálásának második napja után kikerültek a legfrissebb adatok.
Hirdetés
Ad image

16 kerület adatainak összesítése után Karácsony 200-250 szavazattal vezet Vitézy Dáviddal szemben – árulta el a 444-nek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyik tagja.

Szerdán a legnagyobb változást a XIII. kerület 15-ös számú szavazóköre hozta, ahol az újraszámlálás után Karácsony 134 szavazatnyi előnyt szerzett.

Csepelen fordított volt a helyzet: Vitézy körülbelül 20 szavazattal előzte meg Karácsonyt, miután több rá leadott szavazatot tévesen Karácsonyhoz számoltak.

Zuglóban 30 olyan Karácsonyra leadott szavazatot találtak, amit korábban nem vettek figyelembe. Június 9-én a szavazatszámlálók azt jegyezték fel, hogy 31 szavazat hiányzik az egyik urnából, de most megállapították, hogy valójában csak 1 szavazat hiányzott.

A többi kerületben is voltak kisebb változások, de ezek nagyjából kiegyenlítették egymást.

Vitézy az eredményekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a kialakult helyzet jól mutatja az automatikus újraszámlálás szükségességét, ha a különbség 1 százalék alatt van. Most 1200 szavazatot minősítettek át, ami jelentősnek mondható.

Csütörtökön tovább folytatódik a főpolgármester-választás újraszámlálása. Az újraszámlálás harmadik napján a VIII., IX., X., XII., XV., XIX. és XX. kerületekben nézik át újra a leadott szavazatokat. A folyamat várhatóan ma délutánra lezárul, a hivatalos eredményt pedig pénteken hirdetik ki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés