ACNEWS

Kim Kardashian beismerte: életveszélyes a darázsderék

KIm Kardashian / Fotó: Shutterstock
KIm Kardashian / Fotó: Shutterstock
Az elmúlt napokban mindenki Kim Kardashian szürreálisan vékony derekáról beszél. A csodás kinézet azonban szervi elváltozásokkal is járhat.
Hirdetés
Ad image

Az idei Met-gálán Kim Kardashian pokolian vékony derékkal jelent meg. A sztár egy rendkívül szoros, ezüst színű Meison Margiela fűzővel érte el a szürreális homokóda alakot, ami most sokezer nő álmává vált egy csapásra. A látvány olyannyira sokkoló volt, hogy többen egyenesen megkérdezték, eltávolíttatta-e Kim az alsó bordáit. Ez a technika ugyanis egy bevett gyakorlat a homokóra alak eléréséhez.

@britishvogue

Live from the red carpet: #KimKardashian arrives at the 2024 MetGala.

♬ dis generatioann – REVV

Vissza a 19. századba

Persze a fűző hordása koránt sem új találmány, és nem Kim az egyetlen nő, aki extrém erőfeszítéseket tesz azért, hogy elérje azt a mitikus sziluettet, ami a legenda szerint ámulatba ejti a férfiakat. A fűző őse, amit a sztáron is láthatunk a gálán, még a viktoriánus korban keletkezett. A pamutból készült eszközökbe az 1800-as években csontot vagy fémet tettek, hogy szorosan fogják a nők derekát. Ekkoriban nem volt ritka az akár 43 centi átmérőjű derék is. Ez azonban finoman fogalmazva is természetellenes és veszélyes.

Az egészségünk az ára

Már ekkor, a modern kori fűzők megjelenésekor is dokumentálták, hogy az ilyen eszközök gyakori és hosszútávú viselése veszélyes lehet. A bordák deformálódnak tőle és a belső szervek is elmozdulnak. Légzési nehézségek lépnek fel, hiszen a gyomrot felnyomják a rekeszizomba, amitől nehezebben jutunk levegőhöz. DalyMail által idézett orvosok pedig arra figyelmeztetnek, hogy ez gátolja az oxigén áramlását. Olyannyira, hogy a klasszikus és a manapság divatos fűzők esetében is külön légzési technika szükséges, hogy egyáltalán ne ájuljunk el. Maga Kim is arról számolt be, hogy egyenesen oktatásra kellett járnia, hogy tudjon, képes legyen egyáltalán létezni az általa reklámozott fűzőkben, amiket a vörös szőnyegen is előszeretettel visel.

Ha a légzési gondok nem lennének elegendőek, emésztési problémákat is okozhat az efféle eszközök rendszeres viselése. Savas reflux, a gyomor felfújódása, székrekedés. Hogy csak a kellemesebb mellékhatásokat említsük. De könnyen a vesénk is gallyra mehet, miután ezt a szervünket is természetellenes helyzetbe kényszerítik a szervek belső vérellátását is nehezíthetik. Persze a listának még bőven nincs vége, ha ez valakit még nem győzött volna meg. A tanulmányok máj- és bordakárosodásról számolnak be, az pedig csak cseresznye a hab tetején, hogy a hátizmok meggyengülnek, ami hátfájáshoz és rossz tartáshoz vezethet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés