ACNEWS

Kutyapiszokkal álcázták a lopott gépfegyvereket

M16-os félautomata / Fotó: Shutterstock
M16-os félautomata / Fotó: Shutterstock
Micsoda vérfürdőt lett volna! Fehéroroszok loptak el egy német vonatról 40 darab éles gépfegyvert.
Hirdetés
Ad image

A puskák Kínában készültek, és hajóval érkeztek a hamburgi kikötőbe. Ott a veszélyes rakományt tartalmazó konténert március 16-án egy tehervonatra rakták fel. Hamburgból Bajorországba kellett volna kerülnie egy fegyverkereskedőhöz.

A fehérorosz férfiak azonban az éjszaka leple alatt észrevétlenül odalopakodtak a konténerhez, és feltörték. A vonat az éles fegyverekkel teljesen őrizetlen volt.

A fegyvertolvajok nem vitték messzire a zsákmányukat, 40 darab M16-os típusú, félautomata gépfegyvert. Egy bokorban, mintegy 100 méterrel arrébb gödröt ástak, a kartondobozokba csomagolt puskákat elásták – és a helyet rengeteg kutyaürülékkel álcázták. Feltehetően azért, hogy az undortól, senki ne kutakodjon ott.

A rendőrség kutyája azonban kiszimatolta a tolvajok által a tetthely közelében hátrahagyott fegyvereket. Egy drón is segített a levegőből megtalálni a „fegyverraktárt”. Az egyik nyomozó bele is lépett az ürülékkupacba.

A 40 veszélyes fegyvert sikerült lefoglalniuk. Az akkor még ismeretlen elkövetők azonban addigra elhagyták Németországot. A fegyvereket illegális eladásra kínálták a Darkneten – abban a hitben, hogy azok még mindig a bűzös raktárban vannak – számolt be róla a Bild.

A hamburgi szövetségi rendőrség nyomozói ezért visszatették az üres fegyveres dobozokat a földbe ásott gödörbe, ismét kutyapiszokkal fedték be őket – és figyelték, mi történik. Pár héttel később az éjszaka közepén az elkövetők visszatértek. Ekkor csapott le egy különleges egység, és letartóztatta a két fehérorosz férfit. Az nem derült ki, hogy honnan tudták Németországban melyik vasúti konténerben találnak éles fegyvereket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés