ACNEWS

Lehet ezt? 20 milliós kártérítést kapott a pedofil gyermekgyilkos

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Egy egyházi szervezet közel 20 millió forintnyi kártérítést ítélt meg egy most 69 éves férfinek, aki meggyilkolt egy 8 éves kisfiút.
Hirdetés
Ad image

Az elítélt gyermekgyilkos állítólag maga is bántalmazott volt fiatalként egy egyházi gyermekotthonban. A pénzből a férfi most az afrikai falvakat járja, saját bevallása szerint gyermekotthonokat látogat, és egy afrikai árva gyermeket is örökbefogadott. Messze a német hatóságok tekintetétől.

1976 áprilisában az akkor 22 éves Klaus-Dieter S.  a hesseni egyszobás lakásában meggyilkolta a mindössze nyolcéves Kai Uwe Becket. Becsalta a lakásába, megkérte, hogy segítsen neki bevásárolni. Babgulyással kínálta a fiút – majd brutálisan rátámad. Mivel a fiú ellenállt és sikoltozott, megverte és megölte. A kézét-lábát összekötözve a holttestet a ház egyik padláslakásában rejtette el. A lakásba úgy jutott be, hogy tudta, a bérlő nincs otthon. Ezután Klaus-Dieter S. békésen elaludt.

Három nappal később a fiú holttestére bukkantak. A férfi beismerte a bűncselekményt, és még abban az évben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. De már 1991-ben, azaz 15 évvel a bűncselekmény után szabadon engedték, annak ellenére, hogy pszichiátriai kórházi kezelésre kötelezték. Ma Alsó-Frankföldön él.

A berlini ügyészség egy 1999-es előzetes vizsgálatban megállapította, hogy a „vádlott szociális kapcsolatot tartott fenn a környékbeli gyerekekkel. Akkoriban egy fiú azt vallotta, hogy S. pornográfiát mutatott neki és zaklatta őt. Az ügyet azonban ejtették. 2009-ig több bűncselekményért is elítélték, többek között testi sértésért és fenyegető magatartásért. Például állítólag azt mondta egy apának: „Vigyázzon, és ne engedje többé egyedül az utcára a gyermekét”. S

A gyerekgyilkos most a Don Bosco szalézi katolikus férfi rendtől kapott pénzből finanszírozza afrikai utazásait. Fiatalként a wannsee-i Don Bosco gyermekotthonban gondozták. Állítólag többször is előfordult, hogy az ott dolgozó atyák bántalmazták. Az otthont 2005-ben bezárták.

Klaus-Dieter 50 ezer eurót kapott a rendtől a fiatalkori visszaélésekért – tudta meg a BILD. Egy bennfentes megerősítette a BILD-nek az összeget. Egy szalézi pappal beszéltek a S.-nek történő kifizetésről. Az összeget is megerősítették.

A Szalézi Rend nem kívánt nyilatkozni, csak annyit közölt: „Azok a személyek, akik kiskorukban szexuális zaklatás áldozatai lettek valamelyik szalézi intézményben, írásban nyújthatnak be segélykérelmet szenvedésük elismeréseként.”

A gyermekgyilkos állítólag Afrikában van, hogy árvaházakat keressen fel. A gyermekotthonoknak fogalmuk sincs, kivel állnak szemben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés