ACNEWS

Lipp Adrienn maga írja, de másokkal éli meg a tündérmeséjét

Az úrkúti vadásznő igazi gazdagsága az árva gyerekek szeretetében rejlik.

Hirdetés
Ad image

Az úrkúti vadásznő igazi gazdagsága az árva gyerekek szeretetében rejlik.

Lipp Adrienn az úrkúti tanárnőből lett világjáró vadász kalandos élete lassan akár tananyag is lehet az általános iskolások számára. Annál is inkább, mert évek óta ingyenes előadást tart – alkalmanként többszáz kisdiáknak – a természet tiszteletének, az élővilág szeretetének fontosságáról.

És ha éppen nem a csillogószemű gyerekek között időzik, akkor a Föld valamelyik távoli pontján vadászik, vagy világhírű filmsztárok társaságában egy svájci luxusóragyár nagyköveteként üzleti úton van.

Nem véletlen, hogy a kétgyermekes Adrienn életéről könyv és kalandfilm is született már. De szerepelt a legnívósabb hazai magazinok, sőt, a New York Times címlapján is. Mégis megmaradt annak a szerény kedves úrkúti lánynak, aki a Veszprém vármegyei falucskából elindult a világhír felé. A róla szóló, 16 ezer példányban elkelt könyvének teljes bevételét például a hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeknek adományozta.

 „Az elmúlt időszak legnagyobb élménye számomra az volt, hogy a 18 éves Ábel fiammal üzleti útra mentem Spanyolországba – újságolta az AcNewsnak Lipp Adrienn. – Ennél jobbat nem is tehettem volna vele, hiszen az egyetemen nemzetközi gazdálkodási szakra szeretne jelentkezni. Most már tudja, hogyan kell Spanyolországban céget alapítani, megismerte az adózási szabályokat, és fiatal kora ellenére kapcsolatokat is épített.”

„Hét éve, hogy minden nyáron árva gyerekeket hívok az úrkúti birtokunkra. A két fiam és a férjem is besegít nekem, hogy a gyerekek az erdő vadjai mellett a növénytermesztést, aállattenyésztést  is megismerjék – folytatta Adrienn. – Hajnalban meglessük az erdő lakóit, napközben lajtoskocsival vizet viszünk a vadaknak, de bőven jut idő a játékra is.”

Az úrkúti vadásznő arról szerényen hallgat, hogy a tábor ideje alatt az árva gyerekek teljes utaztatását, étkeztetését ő állja. Cserébe annyi szeretetet kap tőlük, ami pénzben nem mérhető. Mint mondja, ez az ő igazi gazdagsága.

Hogy mit szól ehhez a két fia, Ábel és öccse, a 13 éves Ákos? Ők sem átlagos kamaszok, tudják, hogy nem mindenki született a Föld napos oldalára, ezért ahol csak lehet, próbálják jobbá tenni a világot. Ahogy hazaérnek az iskolából, rögtön sietnek a háziállatokhoz. Számukra természetes az, hogy az udvaron legelnek a dámszarvasok, és Quintus, a 18 éves egy tonnás ló. Ahogy az is, hogy libát, kacsát, nyulat, kecskét, birkát simogatnak, gondoskodnak róluk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés