ACNEWS

Lopott gránátokkal teli szatyorral ült buszra egy 80 éves nyugdíjas

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Több mint 50 éve lopta el a gránátokat a hadseregtől a 80 éves férfi. Most busszal, szatyorban vitte be azokat a rendőrségre.
Hirdetés
Ad image

Egy 80 éves férfi a múlthéten úgy döntött, hogy 57 év után itt az ideje a hadseregtől összelopkodott gránátokat bevinnie a rendőrségre. A nyugdíjas úr úgy döntött, hogy szatyorba pakolja a gránátokat és busszal zötykölődik el a 10 kilométerre lévő prostějovi rendőrőrsre, hogy megszabaduljon a gyűjteményétől. A rendőrök azonnal lezárták az épületet és pirotechnikai szakértőket hívtak.

„Busszal érkezett az úr. Az, hogy ez a tény a vádra milyen hatással lesz, a pirotechnikusok szakvéleményétől függ. Addig továbbra is illegális fegyverkezésként vizsgáljuk az esetet.” – mondta Miluše Zajícová rendőrségi szóvivő az Idnes-nek. A lap információi szerint a férfi készségesen bevallotta, hogy több évtizeden keresztül tartotta ezeket a családi házban. A gránátokról az elmúlt 57 év alatt szinte teljesen megfeledkezett, csak nemrég, takarítás közben bukkant rájuk. Ekkor fogalmazódott meg a fejében, hogy nem a legjobb megoldás robbanószereket tárolni a padláson. Mivel ő maga biztonságosan nem tudta volna megsemmisíteni őket, így arra a döntésre jutott, hogy átadja a rendőrségnek. A férfit jelenleg csak illegális fegyverkezéssel vádolják, a lopás ugyanis 57 éve történt, így az már elavult.

A pirotechnikusok szerint ezek funkcionális robbanószerek voltak. Konkrétan 22 gyakorlógránáttal, egy éles kézigránáttal és egy hozzávaló gyújtóval töltötte meg a szatyrát A szakemberek hatástalanították az eszközöket. Egyúttal mindenkit arra kértek, hogy ne szállítsanak lőszereket, töltényeket, robbanóanyagokat vagy más pirotechnikai eszközöket. Pláne ne egy szatyorban a buszon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés