ACNEWS

Medve marcangolt szét két embert Besztercebányán

A medve nem játék - Fotó: AcNews/illusztráció
A medve nem játék - Fotó: AcNews/illusztráció
A két férfi letért a turista útvonalról, amikor a ragadozó rájuk támadt, súlyos állapotban, mentőhelikopter vitte őket a kórházba.
Hirdetés
Ad image

Brutális medvetámadáshoz riasztották a Besztercebánya melletti Polyána hegységben a mentőket. Két férfi letért a turista útvonalról, ez okozta a bajt. Ugyanis összefutottak egy kifejlett barnamedvével, amelyik rájuk támadt. Az Új Szó  információi szerint elsőként a szlovákiai Hegyi Mentőszolgálat érkezett a helyszínre. A szakemberek olyan helyre vitték a sérült embereket, ahonnan a mentőhelikopter tovább tudta szállítani őket a besztercebányai kórházba.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy túlélték a találkozást. Mivel a terep nehezen megközelíthető volt, és fennállt annak veszélye, hogy a medve még a közelben tartózkodhat, a férfiakat egy fedélzeti csörlő segítségével menekítették ki, majd biztonságos helyre vitték őket. A 49 és a 39 éves sérült férfi eszméleténél volt, amikor a kórházba szállították őket. Azonban súlyos törésekkel, alsó,- és felső végtagsérülésekkel ápolják őket a F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház orvosai. De ha a 39 éves sérült a tükörbe néz, az örökké emlékezteti a kis híján végzetes kimenetelű találkozásra. Ugyanis a medve az arcát is összemarcangolta. A támadás körülményeit a szlovákiai Állami Természetvédelmi Hivatal (SOP) barnamedve-intervenciós csoportja is vizsgálja. Mint azt az AcNews megírta, Szlovákiában legutóbb március közepén támadt medve egy kislányra és négy felnőttre. A ragadozót később a vadászok lelőtték.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés