ACNEWS

Meghökkentő: ettől az állattól rettegnek a legtöbben

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Rengeteg állat van, amitől joggal félünk. Krokodil, víziló, cápa, kígyó, mérges pókok. De mégse ezek közül került ki a világ legrettegettebb állata.
Hirdetés
Ad image

Akár indokoltnak érezzük, akár alaptalannak, a legtöbben megijedünk, ha pókokkal, kígyókkal vagy cápákkal találkozunk. Vagy akár csak a képernyőn nézünk velük farkasszemet. A félelem persze nem minden esetben racionális, de a kényelmetlen, gyomorszorító érzés érthető. Azonban van egy állat, amitől rengetegen rosszul lesznek, mégse kerül szóba gyakran, ha arról van szó, mitől félünk. A macskák.  A Heute által szemlézett tanulmányok szerint ugyanis körülbelül 15 millió ember szenved ailurophobiától, ami a macskáktól való félelmet jelenti. Ezzel a cicák lettek a világ egyik legrettegettebb állatai.

Érdekesség, hogy azok, akik ettől a szorongásos zavartól szenvednek, gyakran nem minden macskától félnek. Csak bizonyos szőrzetű vagy fajtájúaktól rázza ki őket a hideg. A tudósok azt is megfigyelték, hogy több férfit érint ez az irracionális félelem, mint nőt. Ezért feltételezik, hogy az „ailurofóbiában” szenvedő férfiak öntudatlanul félnek a nőktől. Az ailurophobia pedig rengeteg híres embert is érintett. Ilyen volt Nagy Sándor, Julius Caesar, Napóleon, de az Oscar-díjas Jodie Foster is.

Furcsa módon ezt a fóbiát kevésbé fogadjuk el. A pókoktól való ódzkodás természetesnek vesszük, főleg a nők körében. Senkinek se jutna eszébe kinevetni valakit, aki fél a hálószövő nyolclábúaktól. A macskáktól való félelem azonban olyan dolog, amit az érintettek is szégyellnek. Ritkán dicsekszik valaki, azzal, hogy retteg egy doromboló kiscicától. Inkább csak közlik, nem igazán szeretik a macskákat. Akik erre persze keresik az őket utáló, rájuk allergiás emberek társaságát. De ez már egy másik történet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés