ACNEWS

Megmérgezték a betegeket a Szent Imre kórházban

A Szent Imre kórházban 36 beteg rosszul lett a romlott ételtől Fotó: Wikipedia
A Szent Imre kórházban 36 beteg rosszul lett a romlott ételtől Fotó: Wikipedia
Több tucat ember rosszul lett, hányástól, hasmenéstől szenvedtek a külső telephelyről beszállított, romlott étel miatt.
Hirdetés
Ad image

Harminchat beteg rosszul lett Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában a hétfői ebédtől. Az étel hányást és hasmenést okozott a betegek és egészségügyi dolgozók sokaságának – tudta meg a hang.hu. A lap úgy tudja, hogy több tucat ember lett rosszul, miután evett az intézmény szerződéses partnere, P. Dussmann KFt. által szállított ebédből. Az érintett cég élelmezési ágazatának igazgatója elmondta: mivel a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó központi konyhát felújítják, amíg ez elkészül, ideiglenesen a betegek élelmezését, kiszállítással a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből látják el.

„Tájékoztatom, hogy az érintett napon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent Imre Kórház részére egyaránt ugyanazt a melegételt készítettük. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházból bármilyen nemű élelmezéssel összefüggő megbetegedésről jelzés a mai napig nem érkezett” – közölte Varga Krisztián. Kijelentette: a történtek kivizsgálása jelenleg is zajlik. Ugyanakkor a Szent Imre Kórház PR-osztálya a lapnak azt írta, hogy a kiszállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt.

„A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását. A kórház gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már fogyasztott az ételből. Az érintett, különböző osztályokon fekvő 36 betegnek enyhe hasmenése volt. Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt. Az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságok felé jelentette a történteket, a vizsgálatok megkezdődtek” – áll a kórház közleményében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés