ACNEWS

Megszólalt a gyöngyösi férjgyilkos nő apja, így bújtatja a lányát

A gyöngyösi bérház, ahol a gyilkosság történt / Fotó: AcNews
A gyöngyösi bérház, ahol a gyilkosság történt / Fotó: AcNews
Gyöngyös nem hisz a férjgyilkos Laurának, aki önvédelemre hivatkozva halálra késelte a közös gyermekük édesapját.
Hirdetés
Ad image

Vasárnap este óta sokk uralkodik Gyöngyösön. Nem értik az emberek, hogy engedhetette a rendőrség szabadon a férjgyilkos Laurát. Aki brutálisan halálra késelte Valtert, a közös gyermekük édesapját. Az AcNews megtalálta Laurát, akit az apja nem engedett a telefonhoz. „Igen, hozzám költözött Laura. De most nem tudom adni a lányomat. Amíg zajlik az ügy nem nyilatkozik. Csak utána beszélgethet vele” – mondta az apa. Eközben az utcán, a piacon, a boltban, de még a hivatalokban is hüledezve találgatják az emberek a tragédia okait. De az önvédelem nem szerepel közöttük.

Gyöngyösön, a négy lépcsőházból álló szalagház közepén temetkezési iroda hirdeti a szolgáltatásait. Az egyik gyászhuszár igazít útba, még azt is megmondja, melyik lakásban történt a gyilkosság. „Vasárnap reggel ölték meg Valtert, de csak este vitték el holttestét. Úgy hallottam, Laura olyan részeg volt, hogy elsőre nem is tudták kihallgatni a rendőrök. Meg kellett várni, amíg kijózanodik” – magyarázta az AcNews-nak a szomszéd Katika.

Borgőzős vasárnap halt meg Valter

„Felháborító, hogy kiengedték a gyilkos lányt, aki 12 éves kora óta olyan szabadosan élt, mint egy 20 éves. Ugyanis a szülei elváltak, az anyjával lakott, aki viszont nem viselte gondját. Laura gyakran ivott, olyankor féltékeny volt Valterre, zengett tőle az utca” – tette hozzá egy másik szomszéd.

A tragikus sorsú, 21 éves H. Valter és a 22 éves D. Laura közös élete másfél éve kezdődött Gyöngyösön. És most, a borgőzős vasárnap reggelen ért véget ugyanott. Laura halálra késelte a férfit a lakásán. Szombaton még borfesztivált ünnepeltek. A lány a rendőröknek azzal védekezett, hogy a férfi rátámadt, önvédelemből szúrt. Négyhónapos kisfiuk nem is sejti, hogy nem látja többé sem az édesapját, sem az édesanyját.

Valter családról álmodozott, most a temetését szervezik Fotó: AcNews

Gyöngyöspatán Valter kisfia a nagybácsi ölében, a kertkapunál gőgicsél. Derűs mosollyal élvezi a bágyadt napsütést. Odabent épp a gyámügyesek beszélgetnek a nagymamával. Az örökbefogadás feltételeit veszik sorra. „A minap itthon járt az öcsém, szépen kértem, hagyja ott azt a nőt,  költözzön vissza Gyöngyöspatára. Hiszen Laura csak az életét mérgezte – mesélte az AcNews-nak a halott férfi fivére. – A testvérem azt felelte: ne haragudj, nem tudom megtenni, nagyon szeretem őt.”

Haragszom Laurára, megölte az öcsémet

Valtert Gyöngyöspatán a felvégi temetőben katolikus szertartás szerint helyezik majd örök nyugalomra. „Haragszom magamra, amiért nem voltam határozottabb. De még jobban haragszom Laurára, amiért megölte az öcsémet. Ő még csak 21 éves volt  – folytatta Valter fivére. – A gyereküket a mi szüleink nevelték, mert Laura már az első nap lemondott róla. Nem törődött vele.. Nem is bírt ránézni a kicsire. Másfél hónapja, hogy hivatalosan is a családba fogadtuk, most az örökbefogadás jön. Itthon mindene megvan a kisfiúnak, fel tudjuk nevelni.”

Ismerősök közelednek az utcán, még oda sem érnek, de kiabálva kérdik Valter fivérétől, hogyhogy szabadon engedték Laurát a rendőrök. „Nem tudom, nem vádaskodom, amíg ki nem derül az igazság” – válaszolta csendesen az áldozat bátyja. „Laura azt állította, hogy az öcsém rátámadt. És önvédelemből ölte meg. De ez nem igaz. A testvérem a légynek sem ártott soha, mélyen elítélte azt, aki egy nőre kezet emelt” – sorolta a tragikus sorsú fiatalember bátyja. A rendőrség emberölés ügyében nyomoz. Laurát gyanúsítottként hallgatták ki, de még vasárnap éjszaka elengedték. Jelenleg vizsgálják, hogy jogos védelmi helyzetben cselekedett-e.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés