ACNEWS

Megszólalt a halálraítélt, akit nitrogénnel fognak kivégezni

fotó: youtube képernyő kép / Kenneth Smith
fotó: youtube képernyő kép / Kenneth Smith
Kenneth Smith-t Alabamában egy még nem tesztelt nitrogéngázos módszerrel akarják kivégezni.
Hirdetés
Ad image

Az AcNews korábban írt az alabamai férfiról, akit gyilkosság miatt halálos injekcióval akartak kivégezni. Mivel 4 órán át nem sikerült megtalálni a vénáját, az ítélt végrehajtását leállították, és azt egy új módszerre áttérve későbbre halasztották. Az eddig kipróbálatlan, nitrogéngázos kivégzését január 25-re tűzték ki. Kenneth Smith a Guardin-nak azt mondta, hogy nem áll készen a halálra.

Kedd reggel fogják átszállítani büntetés-végrehajtási intézeten belül a „halálcellába” Ez mindössze 20 méterre van a halálkamrától, ahová – hacsak az utolsó pillanatban nem kap haladékot, csütörtökön bilincsben és lábvasban kísérik át, mielőtt hordágyra szíjaznák – írta a theguardian.

Smith börtönből vette fel a kapcsolatot a Guardiannal, és a külső telefonhívásokra szánt 15 percet azzal töltötte, hogy elmondja, milyen szürreális helyzetben van most. Ő egy kivégzés túlélője, aki most készül másodszor is átesni a kivégzési procedúrán, egy teljesen kipróbálatlan módszerrel.

„Nem állok készen erre. Semmilyen szempontból sem. Egyszerűen nem állok készen, testvér” – mondta.

Smith sikertelen kivégzése után poszttraumás stressz-zavart diagnosztizáltak nála, és többek között migrén ellen is felírtak neki gyógyszereket. A börtön pszichiátere feljegyezte, hogy álmatlanságtól, szorongástól és depressziótól is szenved. Ezek a tünetek gyakran súlyos traumákhoz társulnak.

A Guardiannek elmondta, hogy képtelen aludni a gyakori rémálmai miatt. Az első kivégzési kísérletet után visszatérő rémálma volt, hogy visszakísérik a halálkamrába. Ha elaszik, álmában mindig belép a kivégző szobába és ettől teljesen megrémül. Amióta megkapta az új kivégzési időpontot, állandóan azt álmodja, hogy jönnek érte. A fizikai és mentális állapota egyre romlik. Azt mondta, hogy „rosszul van a gyomra”, és a legtöbbször hányingere van, amit a gyengélkedő ápolója a stresszre vezet vissza.

„Nem adtak esélyt a gyógyulásra” – mondta. „Még mindig szenvedek az első kivégzéstől. Valószínűleg szörnyetegnek tekintenék azt, aki ezt tenné egy bántalmazottal, mint amit most velem”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés