ACNEWS

Nélkülöző családok tárcájába nyúlna a brit miniszterelnök

Fotó: Képernyőkép / Youtube
Fotó: Képernyőkép / Youtube
Rishi Sunak azzal fenyegetőzött, hogy az adócsökkentések érdekében készpénzt vesz el a hitelből élő családoktól.
Hirdetés
Ad image

A miniszterelnök arra utalt, hogy a választások előtti adócsökkentést ’a jólétre vonatkozó nehéz döntések’ fényében fogja megtenni – írja a Mirror. Ez sokak szerint, azt jelenti, hogy az univerzális hitelből élő családok segélyét csökkenti majd.

„Amikor azt mondom, hogy folytatni akarom az adócsökkentést, akkor ezt fogjuk megvalósítani. Ezt felelősségteljesen fogjuk tenni. Ehhez nehéz döntésekre van szükség a közkiadásokkal kapcsolatban. Nehéz döntéseket kell hozni a jólét ellenőrzésére. Úgy vélem, hogy ezek a helyes dolgok, amelyeket országunkért kell tennünk. Világosan fogalmazok: ellenőrizni akarom a közkiadásokat, ellenőrizni akarom a jólétet, és ezt meg is tesszük. És mivel ezt tesszük, és mivel fegyelmezetten kezeljük a hitelfelvételt és az adósságot, olyan helyzetben leszünk, hogy csökkenteni tudjuk az adókat” – mondta.

A miniszterelnök azt is elárulta, hogy „prioritása”, hogy „tovább csökkentse az emberek adóit”, miután szombaton bevezették a nemzeti biztosítás 2 penny-s csökkentését. „Ezt semmiképpen sem tudjuk megtenni, hacsak nem fékezzük meg a közszféra és a kormányzati kiadások növekedését.”

A miniszterelnök nem volt hajlandó megmondani, hogy milyen adónemek csökkentését vagy eltörlését szeretné elérni, de úgy vélte, hogy a brit társadalomnak olyan társadalomnak kell lennie, „ahol… a kemény munkát jutalmazzák”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés