ACNEWS

Orosz minisztert gyilkoltak meg az ukránok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Az ukrajnai Liszicsanszk városában, egy pékség bombázásakor érte a halál. Holttestét az összeomlott épületben találták meg.
Hirdetés
Ad image

A megölt Alekszej Potelescsenko 2023 ősze óta töltötte be a rendkívüli helyzetekért felelős miniszter posztját. Ezt megelőzően a régió tűzoltóságát vezette.

Orosz jelentések szerint a szombati támadásban összesen 28 ember halt meg, köztük egy gyermek. „A pékség elleni folyamatos csapások szörnyű terrortámadásnak számítanak” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. A külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova korábban azt állította, hogy Kijev annak tudatában lőtt a pékségre, hogy ott akkor sok civil tartózkodott – írja a krone.at.

Az ukrán hadsereg egyelőre nem kommentálta a támadást. Az ukrán városvezetés azonban megerősítette. A pékség nem civil célpont volt, hanem a frontvonal szükségleteinek kielégítésére dolgozott. Liszicsanszk csak mintegy tíz kilométerre van a frontvonaltól. A várost 2022 nyarán súlyos harcok után foglalták el az orosz csapatok, lakossága kevesebb mint tizedére csökkent.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés